ONI SU OTKRILI ELIKSIR MLADOSTI: Žive po 120 godina, kupaju se na -15, rađaju sa 65 i nemaju pojma šta je rak!
Foto: Printscreen: Youtube

narod hunza

ONI SU OTKRILI ELIKSIR MLADOSTI: Žive po 120 godina, kupaju se na -15, rađaju sa 65 i nemaju pojma šta je rak!

Žive u oazi mladosti, tri mjeseca gladuju, a gotovo da i ne jedu meso

Objavljeno: 29.09.2018. 16:18h
  • 233

Stari narod Hunza smešten na samoj granici Pakistana i Indije, a poznat je po tome što njihov životni vek traje 110-120 godina. Zato se njihova domovina naziva "oaza mladosti". Skoro nikada nisu bolesni, a zahvaljujući genima uvek izgledaju mladoliko.

Oni su pravi primer da gotovo idealan način života zaista postoji. Kupaju se u ledenoj vodi, čak i na temperaturi od 15 stupnjeva ispod nule, a i sa 65 godina rađaju decu.

Leti jedu sirovo voće i povrće, a tokom zime konzumiraju suve kajsije, proklijale žitarice i ovčiji sir. Postoji period kada Hunzi ništa ne jedu, a on je poznat kao "gladno projeće". Naziv je dobio po tome što je voće tada još uvek nezrelo, i tada piju isključivo sok od suvih kajsija. Period traje od 2 do 4 meseca, i smatraju ga krucijalnim za svoje zdravlje i način života.

Proteine unose u najmanjim količinama, a dnevno unesu u proseku 1.933 kalorija, od kojih je 50g proteina, 36g masti i 365 grama ugljenih hidrata.

Iz iskustva mnogih stranaca pridošlica, koji su se preselili u dolinu reke Hunze, zaključili su da je glavni faktor dugovečnog života zdrava ishrana.
 

Škotski lekar Mek Herison je, po povratku u Englesku, izveo eksperiment na velikom broju životinja. Jedna grupa se hranila normalnom hranom londonske radničke porodice, koja je podrazumevala beli hleb, haringe, prerađeni šećer, konzerviranu hranu i kuvano povrće. Kao rezultat takve ishrane, kod životinja su se pojavile različite ljudske bolesti. Druga grupa životinja se hranila hranom Hunza i ostala je savršeno zdrava. Knjiga "Hunza – ljudi koji ne znaju za bolest", autora R. Birčer, ističe osnovne karakteristike njihove ishrane, tvrdeći da su one ključne za zdrav život.


To su vegetarijanski način ishrane; velika količina sirovih namirnica; dominiraju voće i povrće; prirodni proizvodi; bez ikakve hemije; namirnice koje se spremaju tako što se čuvaju svi njeni biološki vredni materijali; alkohol i slatkiši se ne konzumiraju; poštuje se redovan period gladovanja. Na međunarodnom kongresu o kancerogenim oboljenjima u Parizu, na leto 1977. godine, stručnjaci su objavili kako se potpuno odsustvo raka javlja se samo kod naroda Hunza. Za njih je prepešačiti 20-ak kilometara dnevno isto što i za nas prošetati oko kuće. Pripadnicima naroda Hunza je penjanje uz planinu kao odlazak u prodavnicu, a spuštaju se srećni i veseli.

BONUS VIDEO: Espreso u Solunu - Obeležavanje stogodišnjice od proboja Solunskog fronta 

(Espreso.rs / Express.hr)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media