ZNATE LI ŠTA JE ZAJEDNIČKO OVIM LJUDIMA? Jedna vrlo tužna stvar (FOTO)
Foto: EPA/PATRICK SEEGER / Reuter / AP

lider evrope

ZNATE LI ŠTA JE ZAJEDNIČKO OVIM LJUDIMA? Jedna vrlo tužna stvar (FOTO)

Svi oni izabrali su životni stil koji mnogi osuđuju

Objavljeno:

Biti političar je specifično zanimanje. Da bi biili predstavnici naroda, javni funkcioneri moraju svoj život staviti "na tacnu", tako da i njihov privatni život često postane bitan glasačima.

Ipak, čini se da je u zemljama Evropske unije to ipak manje bitna stavka, o čemu govori jedan zanimljiv podatak.

Naime, većinu lidera u Evropi povezuje jedna zanimljiva karakteristika - dosta njih vodi porodični život bez dece.

Angela Merkel, nemačka sekretarka, nema decu. Isto je i sa Emanuelom Makronom, predsednikom Francuske, Terezom Mej, premijerkom Velike Britanije, kao i sa Žan Klod Junkerom, predsednikom Evropske komisije.

Ukoliko krenemo putem argumenta da i privatan život političara može da se odrazi na njihov politički rad, može se zaključiti da oni nikada nisu spoznali odgovornost koju donosi potomstvo.

Svakom čoveku se život preokrene kada dobije dete, jer mu se otvori novi horizont odgovornosti i problematika - uostalom, razmišlja kakav svet želi da ostavi svojim najvoljenijima.

Zato postoji jedna struja mišljenja koja smatra da ovi navedeni političari nikada ne mogu svet posmatrati na način na koji to čine oni koji su roditelji.

Ipak, svako od nas bira na koji način će proživeti svoj život, a odustajanje od potomstva je takođe legitimna odluka koju svako može da donese.

Takođe, disktinkcija između privatnog i profesionalnog je veoma jasna i često nečiji intimni razlozi za određeni životni stil ni na koji način se ne odražavaju na njegov profesionalni rad.

Pre svega, bitni su rezultati i postignuća, kao i rešenja koja političari predlažu i sporovode u vezi različitih problematika koje postoje u društvu.

Tako da konačni sud ipak donose glasači koji biraju da li će nagraditi ili kazniti svog izabranika na izborima.

Koliko vidimo iz prakse, ovim političarima činjenica da nemaju dece do sada nije smetala u osvajanju novih mandata.

Ukoliko Makron, Mej, Merkel i Junker izgube sledeću političku trku, ipak to neće biti zbog dece, već zbog drugih događanja.

Makron sve više gubi na popularnosti zbog neosteljivosti na probleme ugroženijih društvenih grupa, a mnogi ga nazivaju "predsednikom bogatih".

Angela Merkel je zbog svoje politike prema migrantima već na udaru desničarskih grupa u Nemačkoj, a početak ovog mandata za kancelarku je takođe obeležila kriza u formiranju vlade.

Tereza Mej je na udaru žestokih kritika zbog klimavog dogovora o Bregzitu, za koji se već ozbiljno sumnja da će uopšte biti postignut.

Politička sudbina glavnih lidera Evrope već je nesigurna, a koliko će im u budućnosti pomoći činjenica da nisu "porodični ljudi" pokazaće, kao i uvek, glas naroda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.