RUMUNI DOBILI PEVAJUĆU FONTANU, PA POLUDELI! Pogledajte šta sve radi, pa recite DA LI JE BOLJA OD NAŠE? (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Dragan Kadić, Printscreen

burno su reagovali

RUMUNI DOBILI PEVAJUĆU FONTANU, PA POLUDELI! Pogledajte šta sve radi, pa recite DA LI JE BOLJA OD NAŠE? (VIDEO)

Uz veliku pompu i koncert Simfonijskog orkestra Bukurešta, otvorene su fontane nakon višemesečnog renoviranja koje je koštalo sedam miliona evra

Objavljeno:

Muzička fontana na Slaviji, koja je izazvala velike polemike u srpskoj javnosti, i dalje "peva".

Iako su se pojedini građani bunili zbog buke i same činjenice da je novac trebalo utrošiti pametnije, čini se da se većina građana Srbije "pomirila" s postojanjem fontane na Slaviji.

Muzička fontana, Srbija
Muzička fontana, Srbija foto: Fonet / Nenad Orević

Neki su negodovali, dok su drugi bili očarani "pevajućom fontanom", ali i njenim izgledom koja zasigurno odvlači pažnju.

Muzička fontana, Srbija
Muzička fontana, Srbija foto: Dragan Kadić

Podsetimo se kako je izgledalo njeno otvaranje:

Sada, slična situacija se odvija i kod naših suseda koji su u poslednje vreme postali prepoznatljivi po mnogobrojnim protestima širom zemlje.

Na centralnom Trgu unije u Bukureštu svečano su puštene u rad nove fontane. Grupa građana Rumunije je organizovala protest povodom preskupih fontana.

Uz veliku pompu i koncert Simfonijskog orkestra Bukurešta, otvorene su fontane nakon višemesečnog renoviranja koje je koštalo sedam miliona evra.

Kompleks se sastoji od 44 fontane u krugu od 1,4 kilometara, i gradske vlasti glavnog grada Rumunije tvrde da je to najveći kompleks fontana u Jugoistočnoj Evropi. Multimedijalni šou praćen predstavama će se od 28. septembra odigravati svakog četvrtka, dokle god vremenski uslovi to budu dozvoljavali.

Ipak, građani Rumunije su rešili da iskažu otpor na sebi već svojstven način pa su se odlučili na protest zbog toga što je novac uložen u nove fontane umesto u škole i bolnice.

"Da, imamo fontane, ali obećali ste nove bolnice", pisalo je na jednom od banera.

Rumunija se prošle godine susrela sa najvećim protestom otkako je okončan komunizam, a nakon što je vlada te zemlje pokušala da dekriminalizuje nezakonito ponašanje zvaničnika. U januaru su svi u glas vikali "Ostavka" na demontracijama protiv zakona koji je usvojio rumunski parlament, i koji je otežao procesuiranje zločina i korupcije na visokom nivou.

Sredinom avgusta više od 15.000 Rumuna ponovo je bilo na ulicama zbog nasilja koje je dan ranije izbilo na antivladinom protestu, zbog kojeg je dosta ljudi zatražilo lekarsku pomoć.

Ipak, na kraju ne možemo, a da vas ne pitamo koja vam fontana izgleda bolje?

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.