REŠENA MISTERIJA RUSKOG AVIONA U SIRIJI: Oborila ga je Asadova raketa SLUČAJNO - a za sve je kriv IZRAEL!
Foto: Russian defence ministry

INCIDENT U RATNOJ ZONI

REŠENA MISTERIJA RUSKOG AVIONA U SIRIJI: Oborila ga je Asadova raketa SLUČAJNO - a za sve je kriv IZRAEL!

Iz ruskog ministarstva naglašavaju da su Izraelci znali da je ruski avion u tom području, što ih nije sprečilo da izvedu ovu "provokaciju"

Objavljeno:

Ruska vojska se konačno oglasila o svom avionu Il-20 koji je juče nestao u Siriji - zapravo ga je oborila sirijska raketa S-200, a to se dogodilo zbog napada izraelske vojske.

U ponedeljak ujutru četiri F-16 borbena izraelska aviona napala su Lakatiju u Siriji dolazeći iz pravca Sredozemnog mora. Rusko ministarstvo odbarne saopštilo je da su leteli na maloj visini i tako su stvorili "opasnu situaciju za druge letelice i vozila u tom području".

Tada je u toj regiji bio rusku Il-20 avion i jedan avion francuskog vazduhoplovstva.

- Izraelski piloti iskoristili su ruski avion kao pokriće i namestili su se tako da ruski avion bude pogođen od strane odbrambenih snaga Sirije. Posledica toga je da je sirijska raketa s-200 oborila ruski avion il-20 - piše u ruskom saopštenju.

Iz ministarstva naglašavaju da su Izraelci znali da je ruski avion u tom području, što ih nije sprečilo da izvedu ovu "provokaciju". Takođe kažu da o svojoj misiji nisu unapred izvestili u dogledno vreme, već samo par minuta pre napada, što "nije ostavilo mnogo vremena ruskom avionu da se skloni na bezbedno".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.