TRAMPOV KANDIDAT ZA VRHOVNI SUD U CENTRU GROZNOG SKANDALA: Prikovao me je za krevet i počeo da se trlja, njegov drug je sve gledao!
Foto: AP

bret kavana

TRAMPOV KANDIDAT ZA VRHOVNI SUD U CENTRU GROZNOG SKANDALA: Prikovao me je za krevet i počeo da se trlja, njegov drug je sve gledao!

Kristin Blejsi Ford je za "Vašington post" ispričala kako ju je Kavana prikovao za krevet i pokušao da je svuče kada su oboje bili tinejdžeri

Objavljeno:

Bret Kavana, čovek kojeg je Donald Tramp nominovao za sudiju Vrhovnog suda, optužen je za seksualni napad, a njegova žrtva je sada otkrila svoj indetitet javnosti.

Kristin Blejsi Ford je za "Vašington post" ispričala kako ju je Kavana prikovao za krevet i pokušao da je svuče kada su oboje bili tinejdžeri.

Kavana je demantovao njene optužbe. Sada se očekuje da će specijalni komitet Senata obaviti razgovore i sa Kavanom i sa Ford.

Kristin Ford je profesorka psihologije na univerzitetu Palo Alto, i odlučila je da obelodani svoj indetitet pošto joj je privatnost svakako bila "oduzeta", kako kaže.

Ona je rekla da je prvi put istupila kada je čula da je Tramp imenovao Kavanu za sudiju, što je podsetilo na traumu. Tada se obratila senatorima iz Demokratske stranke.

Ako ga izaberu za sudiju Vrhovnog suda, to će pomeriti balans sudija u "desno", a mandat je doživotni. Gledišta konzervativnih sudija žestoko su suprostavljena gledištima demokratskih sudija, i to u viđenju nekih važnih pitanja i dilema, kao što je abortus.

Kristin Ford kaže kako je doživela seksualni napad kada je bila učenica u Merilendu. Ona je imala 15, a Kavana 17 godina.

Incident se dogodio na jednoj kućnoj žurki, kada ju je Kavana oduvukao u sobu. Ford kaže da su on i njegov drug bili jako pijani.

Vašington post navodi da ju je Kavana prikovao za krevet, dok ih je njegov drug posmatrao, zatim je počeo da se trlja o nju i pokušao je da joj skine jednodelni kupaći i odeću koju je imala preko.

- Kada sam počela da vrištim, stavio mi je ruku preko usta - priča Kristin Ford.

Kavana je ubrzo porekao da je bilo šta od toga uradio, a isto je to demantovao i njegov drug iz sobe, Mark Džadž.

Senat će sada odlučiti o Kavanovoj nominaciji, ali iako u tom glasanju republikaci imaju većinu, veruje se da će ipak žene senatorske iz te partije prevagnuti na stranu Kristin Ford.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.