DA LI STE ZNALI DA SU OVE SLAVNE LIČNOSTI ROĐENE ISTE GODINE? Neke su spoj nespojivog! (FOTO)
Foto: Profimedia/Fonet

neverovatno

DA LI STE ZNALI DA SU OVE SLAVNE LIČNOSTI ROĐENE ISTE GODINE? Neke su spoj nespojivog! (FOTO)

Gotovo svakodnevno ih gledamo na televizoru i internetu, a za većinu uopšte ne znamo koje su godište

Objavljeno:

Neke od ovih osoba nikada ne bismo povezale ni u kom slučaju, a jedina poveznica između njih je ista godina rođenja. Nećete verovati o kome sve je reč!

Gotovo svakodnevno ih gledamo na televizoru i internetu, a za većinu uopšte ne znamo koje su godište. Ono o čemu još manje razmišljamo je to da su neke od poznatih osoba i vršnjaci. Činjenica je da neke osobe više drže do svog izgleda pa izgledaju koju godinu mlađe, no, s druge strane, neke prerano preminule zvezde pamtimo kao mlade osobe pa nam je teško zamisliti da su pripadnici njihove generacije već stari(ji) ljudi. Marilyn Monroe i kraljica Elizabeta II. (1926.)

foto: Profimedia/Fonet

Marilyn Monroe preminula je u 37. godini života i ostala zapamćena u svetu kao večna ikona lepote. Danas bi imala 92 godine, baš kao i kraljica Elizabeta. Da, dobro si pročitala! Kraljica Elizabeta i Marilyn Monroe rođene su iste godine - 1926. Kraljica Elizabeta starija je svega nešto više od mesec i pol dana od Marilyn.

Mladen Grdović i Madonna (1958.)

foto: Printscreen/youtube/EPA

Omiljeni pevač naših reprezentativaca Mladen Grdović i kraljica popa Madonna su vršnjaci. Naš Dalmatinac stariji je od američke zvezde nešto manje od mesec dana. Josipa Lisac i Neda Ukraden (1950.)

foto: Damir Dervišagić/Damir Dervišagić

Premda se njihov muzički, ali i modni izražaj uvelike razlikuje, ove dve dame su vršnjakinje. Jedna od najvećih hrvatskih diva svih vremena Josipa Lisac starija je pola godine od naše pevačice zabavne muzike Nede Ukraden, a možemo reći da obe dame, svaka na svoj način, izgledaju sjajno. Halid Bešlić i Pierce Brosnan (1953.)

foto: Aleksandar Cile Jovanović/

Bosanskohercegovački pevač narodne muzike Halid Bešlić i irsko-američki glumac Pierce Brosnan takođe su vršnjaci. Holivudski miljenik, čini nam se, ipak malo više vežba od pevača, no zato Halid i dalje osvaja svojim neverovatnim glasom.

Bruce Lee i Chuck Norris (1940.)

foto: Profimedia

Ovaj dvojac povezuje puno više od godine rođenja. I Bruce Lee i Chuck Norris važe se za legende i majstori borilačkih veština. Nažalost, hongkonško-američki glumac Bruce Lee prerano nas je napustio u svojoj 34. godini života. Kao i Chuck Norris, Bruce Lee danas bi imao 78 godina i sigurne smo, još puno dobrih filmova.

Angela Merkel i Oprah Winfrey (1954.)

foto: EPA/Toms Kalnins/Reuter

I nemačka kancelarka Angela Dorothea Merkel te mega popularna američka voditeljka Oprah Winfrey pripadaju istoj generaciji. Ipak, to im nije jedino zajedničko. I Angela Merkel i Oprah Winfrey imaju veliki uticaj na današnje društvo (svaka na svoj način) i zbog toga je njihova društvena uloga od velike važnosti. S druge strane, Oprah je sve više politički angažovana, a nedavno se šuškalo i o tome da bi se mogla kandidovati na američkim predsedničkim izborima 2020. godine što je ona demantovala.

Princeza Diana i Barack Obama (1961.)

foto: Profimedia/AP

Tragično preminula princeza Diana danas bi bila u dobi od 57 godina, baš kao i bivši američki predsednik Barack Obama. Ovi vršnjaci takođe imaju još nešto zajedničko, a to je promovisanje mira u svetu, za šta je Barack Obama dobio i Nobelovu nagradu za mir 2009. godine. Sigurne smo da bi je i Diana dobila da je još uvek s nama.

Bonus video:

Espreso tviter - Sloba Radanović

(Espreso.co.rs / miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.