ARMAGEDON U OKOLINI BOSTONA: U nekoliko gradova istovremeno buknulo skoro 100 POŽARA, EKSPLOZIJE i dalje odjekuju! (VIDEO)
Foto: AP

kvar u plinovodu

ARMAGEDON U OKOLINI BOSTONA: U nekoliko gradova istovremeno buknulo skoro 100 POŽARA, EKSPLOZIJE i dalje odjekuju! (VIDEO)

Zvaničnici navode kako se u kućama i poslovnim prostorima u gradovima Lorens, Andover i Severni Andover dogodilo 80-ak požara i eksplozija

Objavljeno:

Nekoliko eksplozija i požara potreslo je u četvrtak kasno poslepodne po lokalnom vremenu više desetina stambenih naselja zahvativši nekoliko gradova severno od Bostona, a stotine ljudi evakuisano je zbog mirisa plina, izvestila je policija savezne američke države Masačusets.

U eksplozijama je, javlja BBC, smrtno stradala najmanje jedna osoba, a više ih je povređeno.

List Eagle Tribune na svojoj je veb stranici objavio kako u eksploziji jedne kuće u gradu Lorensu u okolini Bostona ima povređenih.

Policija je na Tviteru utvrdila da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka, ali lokalni mediji prenose kako je verovatno reč o pucanju gasovoda usled prevelike kompresije.

Do eksplozija i požara došlo je u gradovima Lorens, Andover, Severni Andover i Metuen severno od Bostona.

- Molimo sve koji imaju gas u kući da do daljnjega napuste svoje domove - izjavio je gradonačelnik Severnog Andovera Endru Mejlor za lokalnu televizijsku stanicu.

Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će ta brojka nastaviti da raste. Pozvala je sve stanovnike zahvaćenih gradova koji su korisnici gasne kompanije Columbia Gas, jedinica firme NiSource Inc, da se evakuišu dok ne završi proces dekompresije gasovoda.

Vatrena stihija
Vatrena stihija foto: AP

Istragu je pokrenuo i FBI koji je saopštio da u koordinaciji s policijom sprovodi procenu situacije.

Lokalni šef vatrogasaca izjavio je da situacija "nalikuje Armagedonu".

-Proveo sam 39 godina u vatrogasnoj službi i nikad nisam vidio ovakvo nešto u svojoj karijeri - rekao je Majkl Mansfild, vatrogasni šef u gradu Andoveru.

Zvaničnici navode kako se u kućama i poslovnim prostorima u gradovima Lorens, Andover i Severni Andover dogodilo 80-ak požara i eksplozija.

Šef vatrogasaca Mansfild rekao je da istražitelji sumnjaju kako je vatru izazvao previsok pritisak u plinovodu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.