DA LI BISTE IM VI POVEROVALI? Ovako RUSI osumnjičeni za ŠPIJUNSKI SKANDAL GODINE demantuju svoju umešanost! (VIDEO)
Foto: RT prntscreen

kao što je putin najavio

DA LI BISTE IM VI POVEROVALI? Ovako RUSI osumnjičeni za ŠPIJUNSKI SKANDAL GODINE demantuju svoju umešanost! (VIDEO)

Petrov i Boširov su, prema pisanju RT-a, kontaktirali glavnu urednicu Putinovog omiljenog medija i ispričali svoju verziju priče

Objavljeno: 14:32h

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, osumnjičenici za trovanje Sergeja Skripalja i još troje ljude u engleskom Solzberiju, gostovali su danas na ruskom državnom mediju Russia Today i brojnoj publici ispričali što su radili tri dana u Engleskoj.

Iako su britanske sigurnosne službe uz pomoć nadzornih kamera detaljno secirale njihov put u maleni engleski gradić, dvojac je, naravno, demantovao da su oni krivci za napad Novičokom.

Petrov i Boširov su, prema pisanju RT-a, kontaktirali glavnu urednicu Putinovog omiljenog medija i ispričali svoju verziju priče. Oni uporno tvrde da nisu ubice sponzoriaane od strane ruske vlade nego da su obični - turisti! - Došli smo u Englesku 2. marta, pogledali raspored vozova i odlučili dan poslie otići u Solzberi. Međutim, neprijatno smo se iznenadili kada smo videli da je grad prekriven snegom i blatom i nakon pola sata smo se odlučili da se vratimo u London - rekao je Petrov. - Naravno, hteli smo videti Stounhendž i katedralu u Solzberiju, ali sve je bilo prekriveno blatom. Celi grad je bio prekriven snegom i blatom. Zato smo se zadržali tamo pola sata i vratili nazad u London.

Na Petrova se nadovezao Boširov. - Zašto smo ostali ne više od sat vremena u Solzberiju? Zbog vozova, takav je bio raspored. Da, postoji mogućnost da smo bili u blizini Skripaljeve kuće, ali mi to nismo znali jer ne znamo uopšte gde je on živeo. Dvojac je urednici RT-a demantovao da su imali Novičok kod sebe, a usput su napali i englesku policiju da su kao dokaz podmetnuli ženski parfem 'Nina Riči' u kojem je navodno bio sakriven opasni otrov.

- Suludo je pomisliti da dvojica muškaraca nose sa sobom ženski parfem. Na carini su nas detaljno pregledali, pa verovatno bi nas čovek pitao zašto kod sebe imamo ženski parfem!? U nastupu na ruskoj televiziji Petrov i Boširov su izgledali jako uznemireno. Kažu da im se život pretvorio u pakao nakon što su ih Britanci optužili da su ruski agenti. - Sve se preokrenulo, više ne znamo šta da radimo, gde da odemo... Bojimo se izlaska van, ne plašimo se samo za svoje živote, već i naših porodica - rekao je Boširov.

Snimak britanskih službi
Snimak britanskih službi foto: Met police

Rusi su upitani jesu li u međuvremenu negde boravili u inostranstvu. - Jesmo, u Švajcarskoj. Dočekali smo tamo Novu godinu. Na kraju su ponovili da nisu agenti i ubjice, već trgovci sportskom ishranom.

Dan uoči njihovog nastupa na televiziji, Vladimir Putin je objasnio da su Petrov i Boširov locirani, te da se radi 'o civilima, a ne kriminalcima'.

Ruski predednik je tada i najavio da će dvojac na televiziji ispričati svoju verziju priče.

Pogledajte intervju:

NE PROPUSTITE

KONAČNO JE SVIMA DOSTUPNA: Oprema za detektive može biti vaša!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.