IZBODEN PREDSEDNIČKI KANDIDAT! Napadač se prikrao u masi ljudi, a njegov politički rival je U ZATVORU! (VIDEO)
Foto: AP

IZBORI U BRAZILU

IZBODEN PREDSEDNIČKI KANDIDAT! Napadač se prikrao u masi ljudi, a njegov politički rival je U ZATVORU! (VIDEO)

Izborna trka u Brazilu je, malo je reći - uzbudljiva!

Objavljeno: 09:34h

Kandidat na predsedničkim izborima u Brazilu, Žair Bolsonaro , izboden je tokom svoje kampanje.

Predsednički kandidat ekstremne desnice izboden je u masi ljudi u Minas Geraisu na jugoistoku zemlje. Osumnjičeni za napad je uhapšen.

Bolsonaro je imao operaciju unutrašnjih organa i sada se oporavlja.

On je kontraverzni političar, koji je razbesneo deo javnosti svojim homofobičnim i rasističkim stavovima, ali je pokazao da ima veliku podršku među glasačima.

Ankete pokazuju da bi upravo Bolsonaro mogao da osvoji izbore, ukoliko levičar i bivši predsednik Luis Inasijo Lula da Silva bude izbačen iz trke. On je bio favorit, ali je trenutno u zatvoru, zbog optužbi za korupciju.

Mnogi sutuaciju u Brazilu opisuju kao "nadrealnu". Izbori se održavaju u oktobru, a nema sumnje da će Bolsonaro kao žrtva sada dobiti još više pristalica. Njegovo glavno predizborno obećanje je - da će smanjiti kriminal.

Snimak incidenta pokazuje Bolsonara kako pokazuje palac gore u trenutku kada je izboden. Izgledao je kao da je u velikim bolovima, a pristalice su ga brzo odnele do automobila. Njegov sin Flavio prvo je napisao da je rana površna, ali dva sata kasnije da je ipak situacija ozbiljna.

- Nažalost, ozbiljnije je nego što smo mislili. Izgubio je mnogo krvi, stigao u bolnicu sa jako niskim pristiskom, skoro mrtav. Molite se! - napisao je Flavio.

To je potvrdila i bolnica, a operacija je trajala dva sata. Očekuje se da će barem 10 dana ostati na lečenju.

Policija je uhapsila osumnjičenog Adela Obispo de Oliveiru (40) za kojeg kažu da ima psihičkih problema. Njega su Bolsonarove pristalice tukle pre nego što je pritvoren.

Pristalice su ga odnele u bolnicu
Pristalice su ga odnele u bolnicu foto: AP

Svi politički protivnici "brazilskog Trampa" kako Bolsonara nazivaju, osudili su napad.

Bolsonaro je bivši general, a u politiku je ušao osamdesetih da se bori za prava vojske. Poznat je po skandaloznim izjavama, i niko nije verovao da će dobiti toliku popularnost.

U intervjuu za "Plejboj" 2011. izjavio je da bi "radije voleo da mu sin pogine, nego da je gej".

A 2015. je kažnjen zbog izjave o kongresmenki Mariji do Rosarijo, za koju je rekao da je "ne bi ni silovao, jer je ružna".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.