MISLIM DA JE DEMON U MENI! Bio je ugledni vođa crkve, a u tajnosti je vršio NAJSTRAŠNIJE ZLOČINE - njegovi motivi su frapantni! (VIDEO)
Foto: preentscreen/twitter

serijski ubica

MISLIM DA JE DEMON U MENI! Bio je ugledni vođa crkve, a u tajnosti je vršio NAJSTRAŠNIJE ZLOČINE - njegovi motivi su frapantni! (VIDEO)

Ubio je desetoro ljudi uključujući i dvoje dece

Objavljeno:

Denis Rader ubio je 10 ljudi, uključujući i dvoje dece, u Vičiti u Kansasu tokom 17 godina.

Serijski ubica voli sebe nazivati 'BTK', skraćeno od "bind, torture and kill", odnosno "vezanje, mučenje i ubistvo", a uhvaćen je 2005. godine.

- Kako bi čovek poput mene, član crkve koji je podignuo porodicu, mogao izaći iz kuće i učiniti ovakve stvari - rekao je novinaru Larryju Hattebergu u intervjuu.

- Znam da ovo nije hršćanski, ali mislim da je demon u meni - rekao je Rader i dodao kako je demon ušao u njega dok je bio jako mlad.

- Praktično me kontrolisao - objasnio je.

Na pitanje ima li kakvih osećaja prema 10 žrtava koje je ubio, rekao je da ima "oseća puno toga prema njima".

- Mislim da je to više osećaj postignuća - rekao je u intervjuu.

Postojala je i 11. žrtva.

Rader je bio vođa Luternaske crkve u Kansasu, a ubistva je uspešno krio od svoje supruge i dvoje dece. Istakao je kako je svoju "mračnu stranu" počeo doživljavati kada je bio u osmom razredu, a da ga je do ubistva vodila želja za slavom i moći.

Nedavno je svoju životnu priču ispričao profesorki forenzične psihologije na Univerzitetu u DeSalesu Katherine Ramsland koja je objavila knjigu - 'Ispovesti serijskog ubojice: Neispričana priča Dennisa Radera'. Svi prihodi koje je Ramsland dobijao idu porodicama žrtava ubice.

U knjizi je Rader objasnio kako je trebala biti i 11. žrtva koju je hteo obesiti u njegovom domu ali je uhvaćen pre toga. O celom planu je napisao čak tri i po stranice teksta.

- To je trebalo da bude moje veliko finale, a kako bi bilo drugačije, nakon što je obesim nameravao sam zapaliti kuću - napisao je.

Dodao je i kako je bio blizu izvršenja svoje zamisli. Ženi je pokucao na vrata, ali odustao od plana kada su došli radnici koji su ženi uređivali dvorište.

Svoj plan prebacio je na proleće 2005. godine, ali uhvaćen je par meseci ranije. I policiji je, nakon hapšenja, ispričao svoj plan, ali oni nisu hteli da zabrinu ženu koja je trebala biti 11. žrtva serijskog ubice.

Ubio celu porodicu 1974. godine

Rader je inače rođen i odrastao u Wichiti, a još kao malo dete mučio je i ubijao životinje. Radio je različite poslove, od prodaje opreme za kampovanje, do prodaje i instalacije alarma i sigurnosnih kamera. Najverovatnije je na tom poslu naučio i kako provaliti u kuće svojih žrtava.

Prve žrtve ubio je 1974. godine i to četiri člana porodice Otero - Josepha, njegovu ženu Julie i sina je zadavio, a kćerku Josephine obesio je u podrumu. Iste godine ubio je Kathryn Bright nožem.

Shirley Vian i Nancy Fox je zadavio 1977. godine.

Tek nekoliko godina kasnije, 1985. godine nastavio je sa ubijanjem. Ubio je suseda iz ulice, Marine Hedge. Ugušio je idućih godina i Vicki Wegerle te Dolores Davis, koja mu je bila i zadnja žrtva 1991. godine.

Odala ga - disketa

Policija mu je ušla u trag kad je Rader počeo slati pisma u kojima priznaje ubistva, potpisujući se kao 'BTK Killer'. U jednom od navrata je poslao flopi disk, odnosno disketu, misleći da mu tako policija ne može ući u trag.

Ali, brzo se raskrinkao. Na disketi su bili i podaci koji su upleli i Luteransku crkvu koju je vodio, a imao je i isti crni džip Cherokee koji je viđen na mestima ubistava.

To nisu bili jaki dokazi protiv Radera, ali zato je policija uspela nabaviti DNK njegove kćeri koji su uporedili sa DNK pronađenim na mestu ubistva.

Dennis Rader uhapšen je 25. oktobra 2005. godine i optužen za sva ubistva. Sve je priznao i detaljno opisao na sudu. Određeno mu je 10 životnih kazni - jedna životna po žrtvi.

Bonus video

Espreso intervju, Velja Ilić!

(Espreso.co.rs / 24 sata hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.