Pravoslavna svetinja pred kojom čak i katolici kleče! Najluđe mesto u ovom delu Evrope, raj na zemlji poznat po najčudnijem verskom običaju (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

DIVNO

Pravoslavna svetinja pred kojom čak i katolici kleče! Najluđe mesto u ovom delu Evrope, raj na zemlji poznat po najčudnijem verskom običaju (VIDEO)

Mnogo je vanvremenskih razloga za postojanje ovakvog mesta

Objavljeno:

Grčka, ostrvo Tinos, neverovatno mesto. Ne samo zbog lepe prirode i fantastičnih pejzaža, već i zbog pravoslavne crkve Device Marije.

Tinos je jedno od najvećih ostrva Kiklada (poznatija ostrva iz ove grupe su Santorini, Mikonos, Paros, Naxos, Ios). Nalazi se između ostrva Andros i Mikonos. Poznato je kao ostrvo Device Marije. Njena crkva se nalazi u Tinosu, glavnom gradu i glavnoj luci na ostrvu.

Upravo ta crkva krije neverovatnu tajnu, za koju znaju turisti iz svih krajeva sveta. Mesto koje je poznato po mnogim čudima...

Crkva Device Marije na Tinosu
Crkva Device Marije na Tinosu foto: Wikipedia

Mnogi meštani, ali i svetski putnici, dolazili su vekovima u ovu crkvu, molili se za čuda, a ta čuda su im se, po predanju lokalaca, ispunjavala. Zato su se svi vraćali na mesto koje im je, sudeći po pričama, donelo mnogo sreće, i poklanjali su crkvi srebrne, bronzane, zlatne, pa čak i dijamantske ukrase, koji danas krase ovo sveto mesto.

Međutim, nisu svi na isti način odavali počast svetinji... Običaj na ovom ostrvu nalaže da, ukoliko želite da uđete u crkvu kako dolikuje, morate da puzite oko 800 metara kako biste do nje stigli, što nije nimalo prijatno.

Tako se, dakle, odaje poštovanje Devici Mariji, čiju ikonu unutar samog zdanja svi ljube po dolasku na sveto mesto, i to ne samo pravoslavci (jer je u pitanju pravoslavna crkva), već i katolici i pripadnici drugih hrišćanskih pravaca.

Pogledajte i sami kako to izgleda:

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.