U ovoj sumornoj građevini DECA bez roditelja doživela su NEZAMISLIVE HORORE, i to u ime BOGA! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

ZGRADA NOĆNIH MORA

U ovoj sumornoj građevini DECA bez roditelja doživela su NEZAMISLIVE HORORE, i to u ime BOGA! (VIDEO)

Optužbe za zlostavljanje dece u Similum Parku, koje uključuju navode o satonističkim ritualima, u središtu su dugotrajne istrage o seksualnom zlostavljanju dece u dečjim domovima u Škotskoj

Objavljeno:

Policija Škotske uhapsila je nekoliko časnih sestara i drugih članova osoblja katoličkog doma za decu zbog seksualnog i fizičkog zlostavljanja dece, objavili su mediji u četvrtak.

Uhapšeno je 12 osoba, uključujući časne sestre, koje su optužene za fizičko i seksualno zlostavljanje dece tokom nekoliko decenija u dečjem domu Smilum Park u Lanarku, piše Gardijan.

Policija je kasnije u četvrtak objavila da su uhapšena još četiri člana osoblja katoličke institucije, od kojih su neke časne sestre, starosti između 71 i 93 godine.

- Dvanaest osoba, 11 žena i jedan muškarac straosti od 62 do 85 godina, uhapšeno je zbog zlostavljanja dece. Još četvoro ljudi biće prijavljeno tužiteljima. Istraga je u toku i bilo bi neprikladno dalje komentarisati - izjavila je jučr policija.

Optužbe za zlostavljanje dece u Similum Parku, koje uključuju navode o satonističkim ritualima, u središtu su dugotrajne istrage o seksualnom zlostavljanju dece u dečjim domovima u Škotskoj.

Žrtve su organizaciji za istraživanje zlostavljanja dece SCAI (Scottish child abuse inquiry) ispričale šta su doživele u Smilum Parku kroz nekoliko decenija, pre nego je dom zatvoren 1981. godine.

Žrtve su izjavile da ih je osoblje stalno tuklo, verbalno zlostavljalo, ponižavalo, uskraćivalo im hranu, prisiljavalo da jedu vlastitu povraćku, kao i da su ih neke žene i muškarci seksualno zlostavljali.

Jedna žrtva ispričala je da je šestogodišnji dečak umro u domu zbog teškog premlaćivanja. Druga žrtva rekla je da je jedno dete umrlo nakon što je ostavljeno golo na kiši tri sata.

Porodice bivših štićenika doma bile su zgrožene otkrićem da je oko 400 dece pokopano u neoznačenim grobovima na obližnjem groblju.

Više od 11 000 dece bilo je smješteno u Smilum Parku od 1864. do njegovog zatvaranja 117 godina kasnije. Neka su bila siročad, a o drugima se porodice nisu mogle brinuti.

Preliminarni izveštaj o zlostavljanju dece u Smilum Parku trebalo bi da bude objavljen u sledećim nedeljama, a potpuni izveštaj se očekuje posle oktobra sledeće godine.

Scottish Daily Mail objavio je juče da je policija pokrenula još jednu istragu, protiv katoličkog reda sestara od Nazareta koji je takođe vodio dečje domove u Škotskoj.

Smilum Park vodio je red sestara milosrdnica, čiji advokat je izjavio da je red "duboko uznemiren svim ovim slučajevima" izvinio se žrtvama.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.