Gde će vam duša, dušmani? Ubili 4.000 slonova, sad uništavaju 120 tona slonovače! (FOTO)

vredna je 250 miliona evra!

Gde će vam duša, dušmani? Ubili 4.000 slonova, sad uništavaju 120 tona slonovače! (FOTO)

Spaljivanje slonovače biće upriličeno u sklopu Globalnog samita o problemu lovokradica koji će biti održan u glavnom gradu Kenije Najrobiju
Objavljeno:

Kenijske vlasti planiraju da unište najveću zaplenu slonovače svih vremena. Radi se o 120 tona ovog materijala, čija se vrednost na crnom tržištu procjenjuje na više od 250 miliona eura. Pretpostavlja se da je za ovu količinu slonovače moralo da umre blizu 4.000 slonova. Šta možeš sa 50 soma evra kad si Švaba? Da ubiješ najvećeg afričkog slona, recimo! (FOTO) Spaljivanje slonovače biće upriličeno u sklopu Globalnog samita o problemu lovokradica koji će biti održan u glavnom gradu Najrobiju. Međunarodna zajednica još je 1989. zabranila trgovanje slonovačom, međutim, zbog velike teritorije koju slonovi naseljavaju i korumpiranosti čuvara ovaj ilegalni biznis i dalje cveta. Nedavno je i Šri Lanka uništila 350 kljova, dajući do znanja da vlasti ove ostrvske države neće tolerisati ilegalne lovce.

Slonovača ili belokost obično se koristi za ukrašavanje nameštaja, izradu skupocenog nakita, a u nekim kulturama se veruje kako kljove slonova imaju određena afrodizijačka svojstva. Pretpostavlja se da lovokradice godišnje ubiju više od 3.000 jedinki najvećeg kopnenog sisara na svetu.
Svoje prisustvo Globalnom samitu u Najrobiju najavile su i brojne poznate ličnosti kao što su Leonardo Dikaprio, Nikol Kidman, Elton Džon, ali i bivša NBA zvezda Jao Ming. (Espreso.co.rs / Kilx)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.