RUSIJA U PANICI: Šta se ovo nasukalo na obali Kamčatke?
Foto: Youtube printscreen

neobično

RUSIJA U PANICI: Šta se ovo nasukalo na obali Kamčatke?

Lokalni stanovnici su pozvali naučnike u pomoć

Objavljeno:

Leš "misterioznog dlakavog morskog čudovišta" nasukao se na istočnim obalama Rusije, na poluostrvu Kamčatka, piše Daily Mail.

Lokalno stanovništvo, koje je našlo "čudovište" nije moglo da utvrdi o kojoj se vrsti radi pa apeluju na naučnike da istraže slučaj.

Leš sive boje koji izgleda kao da ima krzno "veći je od tri čoveka", a lokalnom stanovništvu iz sela Pakači u kosti uteralo strah. Lokalci nisu mogli da identifikuju glavu ili poziciju očiju, a kako to tačno izgleda najbolje je da pogledate sami:

Teorije ljudi su različite, a neki spekulišu da bi se moglo raditi o lešu izumrlog runastog mamuta koji je more zbog letnih vrućina izbacilo iz permafrosta.

Svetlana Dijadenko na svom Facebooku je uz snimak napisala kako je najviše fascinira dlakavost trupla i zapitala se radi li se o neko drevnoj životinji koja je davno izumrla.

- Volela bih da naučnici istraže ovu enigmu koju je okean izbacio ispred nas - zaključila je.

Ovo nije prvi slučaj da je more izbacilo leš za koji su laici brzo zaključili da je "morsko čudovište", da bi na kraju ispalo da se radi o nekoj od vrlo poznatih životinjskih vrsta koju je izobličilo truljenje u moru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.