OVO SU GEJEVI KOJE JE BRUTALNO PRETUKLA HRVATICA (23): Sačekala ih na parkingu sa DEČKOM BUGARINOM, pa ih udarali METALNIM ŠTANGLAMA (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Mauro Padovani

NIJE PRVI PUT

OVO SU GEJEVI KOJE JE BRUTALNO PRETUKLA HRVATICA (23): Sačekala ih na parkingu sa DEČKOM BUGARINOM, pa ih udarali METALNIM ŠTANGLAMA (FOTO)

Ukoliko se utvrdi da je zločin motivisan mržnjom prema homoseksualnom paru, napadačima preti udvostručenje kazne

Objavljeno:

Italijanski crtač stripova Mauro Padovani (47), koji živi u Belgiji, na Fejsbuku je objavio šokantne fotografije sebe i svog muža Tomasa Frimena (59), snimljene nakon napada svojih komšija, Hrvatice koju su lokalni mediji identifikovali kao Jasminu R. (21) i njenog dečka Bugarina (23), koji su ih brutalno prebili u Gentu. Par je uhapšen.

Belgijski i italijanski mediji javljaju dase ovaj homofobni napad dogodio prošle nedelje, a napadačima nije smetala ni činjenica da je Padovanijev muž teško bolestan (ima Alchajemrovu bolest).

Uznemirujuće fotografije dvojice pretučenih muškaraca preneli su brojni mediji, Padovanijeva objava kojom je želeo da upozori na ovaj bezuman čin nasilja podeljena je nekoliko hiljada puta, a incident je potresao mirni belgijski grad Gent, piše italijanski portal "Đenova Tudej" čijim novinarima je Padovani opisao šta se dogodilo.

- Tomasa i mene su napale naše komšije, bilo je zaista brutalno. Mom mužu je pre tri godine dijagnostifikovana Alchajmerova bolest, on je poput deteta. Napali su nas metalnom polugom... - rekao je Padovani.

Naveo je kako ovo nije prvi incident koji su doživeli s ovim nasilnim parom.

- To traje već četiri godine, život su nam pretvorili u pakao. Toma su pre dve godine udarili u glavu, a ja sam bio napadnut pje dva meseca - priča Padovani.

Ističe kako je devojka, koja živi iznad njih, s terase bacila dve cigle na njega, promašivši ga za dlaku. - Policija nikada nije ništa učinila - rekao je.

Poslednji napad dogodio se na parkingu za invalide, a mlaćenje je počelo nakon što je devojka pljunula na staklo njihovog automobila... Ovaj put je policija ipak reagovala i uhapsila Hrvaticu i njenog dečka.

- Da, oboje su uhapšeni. Devojka ima zabranu prilaženja, a mladić je u zatvoru gde će i ostati mesec dana. Sud će potom odlučiti šta će s njim - kaže Padovani.

Belgijski mediji navode da je Jasmina R. prošle nedelje puštena iz pritvora. Pod policijskom pratnjom se vratila u stan kako bi pokupila svoje jednogodišnje dete i stvari, ali joj nije dozvoljeno da ostane tamo.

Sledećih mesec dana ne sme da boravi u Gentu. Zabranjen joj je svaki kontakt sa komšijama koje je pretukla. Ovo joj nije prvo krivično delo, već je 2015. godine osuđena zbog nasilne krađe.

Njenom dečku preti dvogodišnja zatvorska kazna zbog nanošenja teških telesnih povreda. Inače, prema belgijskim zakonima, ako se utvrdi da je zločin motivisan mržnjom prema homoseksualnom paru, napadačima preti udvostručenje kazne.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.