MISLIO SAM DA IMA 15 GODINA: Sveštenik pedofil za svoj zločin sad KRIVI ĐAVOLA!
Foto: Pixabay

ološ

MISLIO SAM DA IMA 15 GODINA: Sveštenik pedofil za svoj zločin sad KRIVI ĐAVOLA!

Ceo svet je zapanjen posle ovih izjava

Objavljeno:

Italijanski sveštenik optužen za seksualno zlostavljanje 11-godišnje devojčice u automobilu rekao je da je "mislio da je dete starije", i da je učinio to što je učinio jer ga je "naterao đavo".

Otac Paolo Glencer (70) uhapšen je prošlog meseca pošto je zlostavljao 11-godišnje dete. Sud ga nije poslao u pritvor, nego je trenutno u kućnom pritvoru, gde čeka suđenje.

Sveštenik je rekao za italijanske medije da mu je veoma žao zbog onog što se desilo, i da ga je "đavo nagovorio" da zlostavlja dete. On je zatim rekao da su on i devojčica "razmenjivali naklonosti" i da je ona izgledala "zrelije".

- Saznao sam da ima 11 godina... Mislio sam da ima najmanje 15 - rekao je novinarima. Čak i da je Glencerova žrtva imala 15 godina, sveštenik bi još uvek bio u problemu sa zakonom: u Italiji je granica pristanka na seksualne odnose 16 godina, kad jedan partner ima poziciju moći i uticaja nad drugim, kao na primer nastavnik ili sveštenik.

Paolo Glancer je, kako je primetio novinar s kojim je pričao, bio potpuno ravnodušan prema istrazi koja se sprovodi, govoreći sve vreme da se "obećao Isusu i Mariji".

Katoličku crkvu, inače, potresa serija pedofilskih skandala. Prošle godine je otkriveno da je 550 dece u horu koji vodi brat bivšeg pape Benedikta XVI zlostavljano, a da je 47 silovano.

Prošlog meseca, kardinal Teodor Mekerik, bivši nadbiskup Vašingtonski, dao je ostavku, pošto je suočen sa serijom optužbi za seksualno zlostavljanje, među kojima je i silovanje dva iskušenika.

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.