MASAKR NAD DECOM U JEMENU: U napadu saudijske koalicije UBIJENO 29 MALIŠANA (VIDEO)
Foto: EPA

stravično

MASAKR NAD DECOM U JEMENU: U napadu saudijske koalicije UBIJENO 29 MALIŠANA (VIDEO)

Bolnica u pokrajini Saada primila je tela 29 dece mlađe od 15 godina i 48 ranjenih osoba, među kojima tridesetero dece - objavio je Crveni krst

Objavljeno:

Najmanje 29 dece ubijeno je u severnom Jemenu u napadu saudijske vojne koalicije, objavio je u petak Međunarodni odbor Crvenog krsta, dok je generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš o tome zatražio hitnu i nezavisnu istragu.

Bolnica u pokrajini Saada "primila je tela 29 dece mlađe od 15 godina i 48 ranjenih osoba, među kojima tridesetero dece - objavio je Crveni krst na svom Twitteru.

Saudijska Arabija i njezini sunitski saveznici više od tri godine bore se protiv proiranskih Hutija koji kontrolišu većinu severnog Jemena, uključujući glavni grad Sanu.

Njihov projektil u četvrtak je pogodio školski autobus u blizini pijace u gradu Dahjanu.

Saudijska koalicija priznala je napad, ali tvrdi da u autobusu nisu bila deca nego naoružani pobunjenici i da se radilo o legitimnom vojnom cilju.

Strani novinari na licu mesta javljaju da su videli okrvavljenu decu u bolnici.

Scene iz bolnice su potresne
Scene iz bolnice su potresne foto: EPA

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš osudio je napad u kojem su ubijena deca, i zatražio hitnu i nezavisnu istragu.

- Generalni sekretar naglašava da sve strane u sukobu moraju voditi brigu o civilima i civilnim objektima u zoni sprovođenja vojnih operacija - rekao je njegov sekretar.

Mediji pod kontrolom pobunjenih Hutija tvrde da je ukupno bilo 50 mrtvih i 77 ranjenih, ali te brojke još nemaju nezavisnu potvrdu.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.