HAOS NA POZNATOJ PLAŽI NA TASOSU! Policija podigla turiste i počela da skuplja LEŽALJKE, SRBI odmah reagovali na DRUŠTVENIM MREŽAMA
Foto: Printscreen

zbunjeni turisti

HAOS NA POZNATOJ PLAŽI NA TASOSU! Policija podigla turiste i počela da skuplja LEŽALJKE, SRBI odmah reagovali na DRUŠTVENIM MREŽAMA

Grčka policija oduzimala je ležaljke i suncobrane sa jedne od najlepših plaža na Tasosu, Aliki, koja je ujedno i arheološko nalazište, jer za njihovo postavljanje zakupci plaže nisu dobili dozvolu. Ovaj događaj dokumentovan je video snimkom, koji je izazvao buru komentara na društvenim mrežama

Objavljeno: 10:35h

Video snimak na kom policija oduzima ležaljke na grčkoj plaži Aliki u okviru bič-bara "Koala", podeljen je u Fejsbuk grupi "Lajv from Gris" (Live from Greece), a brojni korisnici komentarisali su ovaj postupak policije mahom iznoseći pozitivan stav.

Na snimku se jasno vidi kako radnici sa plaže donose ležaljke na jednu gomilu, koja je pod policijskim nadzorom.

I dok se neki turisti ljutito bune što moraju da ustanu i lježaljku ustupe grčkim vlastima, naši ljudi ovaj čin komentarišu pozitivno, jer, kako navode, niko nema pravo da se ogluši o zakonsku uredbu.

- Uz dužno poštovanje, ako im je zabranjeno, pritom bih volela da čujem i razlog zabrane, zašto su ih ipak postavili i svesno i namerno krše zakon, zabranu, šta već - pita se jedna od korisnica, dok drugi pitaju zašto su uopšte postavljali ležaljke, ako nisu dobili dozvolu.

Arheološko nalazište na plaži

Jedan od administratora grupe objasnio je da to nije obična plaža, već arheološko nalazište, i da je za postavljanje ležaljki na tom mestu potrebna posebna dozvola, koju vlasnici bara, očigledno, nisu imali.

Međutim, on smatra da zabrana nije sporna, već da je neprimereno da se policija na taj način ophodi prema turistima, dižući ih sa ležaljki u sred odmora.

- Tako gledano, policija je, ili ta služba, trebalo da odredi razuman rok za sklanjanje mobilijara, a ne da dižu ljude sa istog, to nije u redu prema turistima - složila se sa njim jedna korisnica.

Iako nije jasno o kakvoj uredbi je tačno reč, niti na šta se ona konkretno odnosi, činjenica je da gramzivi zakupci postavljaju ležaljke bukvalno svuda gde je to fizički moguće, a svedoci takvog ponašanja su svi oni koji su makar jednom posetili neku od grčkih plaži.

- Ta plaža je cela zauzeta ležaljkama. Ne znam da li je neko zakupio ili šta, ali bukvalno ne može ni da se prođe plažom od ležaljki, a kamo li da se stavi svoj peškir. Meni više odgovara da uzmem piće i koristim ležaljku, ali nije to privatna plaža, pa da mogu da rade šta žele - ispričao je jedan korsnik o situaciji na plaži Aliki.

Srbi podržali policiju
Srbi podržali policijufoto: Printscreen

Nažalost, ovaj primer gramzivih zakupaca nije usamljen i, od kako je sezona počela, veoma je čest.

Pre samo nekoliko dana građani su organizovali protest na plaži Milos na Lefkadi, jer su se usprotivili postavljanju ležaljki na tom mestu.

Kako su tada objasnili, to je jedina plaža na ostrvu koja nije komercijalizovana i koja je sačuvala prirodni izgled, te poručuju: "Uzmite svoje ležaljke i odlazite odavde!"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.