MONSTRUM SA ANDA: Silovao je i ubio 350 devojčica, a onda je NESTAO! Pre odlaska, rekao je nešto od čega se LEDI KRV U ŽILAMA!
Foto: Printscreen/youtube

strašno

MONSTRUM SA ANDA: Silovao je i ubio 350 devojčica, a onda je NESTAO! Pre odlaska, rekao je nešto od čega se LEDI KRV U ŽILAMA!

U Ekvadoru su ga Indijanci uhvatili, mučili i zakopali u zemlju. Hteli su ga ubiti, ali život su mu spasili misionari koji su mu omogućili da pobegne

Objavljeno: 12:10h

Prema vlastitom priznanju, ubio je više od 350 devojčica starosti između 8 i 12 godina. Ne zna se je li živ ili mrtav jer je iz neobjašnjivih razloga 1998. pušten iz zatvora i od tada mu se zagubio svaki trag. Ubijao je na području Kolumbije, Perua i Ekvadora. Ime mu je Pedro Alonso Lopez, a mediji su ga prozvali Monstrumom s Anda.

- Ja sam čovek veka. Nikada me neće zaboraviti - kazao je Lopez novinaru National Examinera koji ga je intervjuisao malo pre izlaska na slobodu. Rođen je 1948. u Tolimi u Kolumbiji, u vreme najžešćeg građanskog rata u toj zemlji. Majka mu je bila prostitutka, kojoj je on bio sedmo od 13-ero dece. Otac mu je bio pripadnik Kolumbijske konzervativne stranke i ubijen je šest meseci pre njegovog rođenja, dok je branio prodavnicu od pobesnele gomile. Kada je Lopezu bilo svega osam godina, majka ga je izbacila na ulicu jer ga je uhvatila da se seksa sa sestrom. Od tada je preživljavao na ulici, gde je često bilo silovan i sodomiziran. Kada je imao 18 godina, završio je u zatvoru zbog krađe vozila. U zatvoru su ga takođe silovali. Napala su ga četvorica zatvorenika, a prema vlastitim rečima, Lopez je dve nedelje izrađivao nož, kojim je zatim ubio trojicu od četvorice svojih silovatelja. Iz zatvora je pušten 1969. i tada počinje njegov ubilački pohod koji je potrajao do aprila 1980. kada je uhapšen u jednom gradu u Ekvadoru. Birao je uglavnom devojčice, Indijanke, jer vlada nije obraćala pažnju na nestanke te dece. Zbog toga je i mogao nesmetano ubijati, a kako je to radio, opisao je u već spomenutom intervju.

Na pijacama sam tražio devojčice s određenim izgledom lica – lepim i nevinim. To su trebale biti dobre curice, koje rade sa svojim majkama. Ponekad sam ih pratio po dva, tri dana. Čekao sam da ostanu same. Tada bih im prišao i dao neki poklončić. Odveo bih ih izvan grada, govoreći im da imam i poklon za njihovu majku. A zapravo sam ih vodio do svog tajnog skloništa, gde je čekao spreman grob. Ponekad bi u tom grobu bila tela onih koje sam ranije ubio. Mazio sam ih, a u zoru bih ih silovao – kazao je Lopez. Ako je devojčice oteo u sumrak ili tokom noći, čekao je da svane kako bi ih silovao i ubio. Tvrdio je da ga izlazak sunca uzbuđuje, a nakon što je nesretne devojčice prisilio na seks, rukama bi im obuhvatio vrat.

– Dok je sunce izlazilo, ja sam ih davio. Trebalo im je i po 15 minuta da umru. Bio sam vrlo pažljiv. Dugo sam bio s njima, da se uverim da su mrtve. Ogledalcem sam proveravao jesu li prestale disati. Ponekad bih ih morao ponovno ubiti. Nikada nisu vrištale jer nisu očekivale da će se nešto dogoditi. Bile su nevine. Bilo je dobro jedino ako sam im mogao videti oči. Morao sam ih gledati na dnevnom svetlu. To je božanski trenutak, kada ih držim za vrat. Gledam devojčicu u oči i vidim kako se neko svetlo, nekakva iskra, iznenada gasi. Trenutak smrti je dirljiv i uzbudljiv. Samo oni koji su sami ubijali mogu to razumeti. Kada me puste na slobodu, ponovno ću osetiti taj trenutak – monstruozne su reči koje je Lopez izgovorio novinaru, malo pre no što je pušten i netragom nestao.

Kada je tek počeo svoj monstruozni pohod, ubijao je u Ekvadoru devojčice iz domorodačkih plemena pa su ga tamošnji Indijanci uhvatili, mučili i zakopali u zemlju. Hteli su ga da ga ubiju, ali život su mu spasili hrišćanski misionari koji su ga našli i oslobodili i omogućili mu da pobegne. Sledeći put uhapšen je 1980. kada je pokušao da otme jednu 11-godišnju devojčicu, što je sprečila njena majka. Tada je završio u zatvoru, ali negirao je da povezan sa ubistvima. Zatvorske vlasti podmetnule su mu lažnog sveštenika, kojem se ispovedio i priznao ubistva. Nakon toga je i policiji priznao da je ubio i silovao oko 350 devojčica. Da li je stvarno toliko dece ubio, nije poznato, ali on sam kasnije je tu brojku snizio na 140. U Ekvadoru je bio osuđen i u zatvoru je proveo 16 godina. Nakon toga još pet godina držali su ga u psihijatrijskoj bolnici u Kolumbiji, da bi 1998. pod nerazjašnjenim okolnostima bio pušten, nakon čega mu se izgubio svaki trag. Tvrdilo se da je izlečen, s čime se nije složio upravnik zatvora u kojem je Lopez proveo godine.

- Bože, čuvaj decu. On je nepopravljiv i uopšte ne žali zbog onog što je učinio. Cela ova noćna mora mogla bi početi ponovo - rekao je upravnik.

Smatra se da je Lopez gotovo deceniju ubijao neometano jer policije država po kojima je haračio nisu bile povezane niti su međusobno izmenjivale informacije. (Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.