ZAMALO KATAKLIZMA 25. JULA: Malo je falilo da POČNE RAT RUSIJE I SAD! Sve je počelo EKSPLOZIJOM IZNAD AMERIČKE BAZE NA GRENLANDU!
Foto: Pixabay

užasno

ZAMALO KATAKLIZMA 25. JULA: Malo je falilo da POČNE RAT RUSIJE I SAD! Sve je počelo EKSPLOZIJOM IZNAD AMERIČKE BAZE NA GRENLANDU!

Na svu sreću, razum je prevladao

Objavljeno:

Misteriozna vatrena lopta sa snagom manje nuklearne bombe eksplodirala je iznad američke vojne baze na Grenlandu, objavio je istraživač NASA na svom tviter nalogu 6 dana posle tog događaja.

Otkriveno je i da je samo dobra procena nekog u lancu američke vojne komande dovela do toga da udar ne bude označen kao ruski nuklearni napad, što bi dovelo, naravno, do američkog odgovora i nesagledivih posledica po ceo svet.

Tvit o kojem je reč objavio je Ron Baalke, istraživač iz NASA:

- Vatrena lopta je detektovana iznad Grendlanda 25. jula, senzorima američke vlade, na visini od 43,3 kiometra. Jačina eksplozije je oko 2,1 kilotona.

Na njegov tvit se nadovezao istraživač Hans Kristensen, direktor Nacionalnog projekta o nuklearnim informacijama. On je napisao da je meteor eksplodirao iznad radara za rano uzbunjivanje u bazi u Tuli, najsevernijoj američkoj bazi, koja funkcioniše na Grenlandu od 40-tih godina prošlog veka.

Naučnik nije propustio šansu da se našali, pa je rekao "mi smo još uvek ovde, tako da su pravilno zaključili da to nije bio ruski napad", dodavši da trenutno 2.000 nuklearki samo čeka naredbu za lansiranje.

Mnogi su reagovali dramatično na Kristensenov tvit:

- Oprostite, ako vas razumem pravilno, da je neko propustio da pravilno registruje ovaj meteor, to bi pokrenulo lansiranje 2.000 nuklearnih raketa? napisao je jedan njegov pratilac, i nije dobio odgovor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.