DA LI JE OVO NAJMOĆNIJE RUSKO ORUŽJE? Nuklearna dron podmornica može da sravni SVE GRADOVE na obalama izazivajući talase visoke 100 metara! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

za sudnji dan

DA LI JE OVO NAJMOĆNIJE RUSKO ORUŽJE? Nuklearna dron podmornica može da sravni SVE GRADOVE na obalama izazivajući talase visoke 100 metara! (VIDEO)

Rusija ima još jedno i više nego moćno oružje

Objavljeno: 08:42h

Rusija ima još jedno i više nego moćno oružje. Reč je o nuklearnoj dron podmornici, koja može da izazove cunami i talase visoke i do 100 metara, a koji bi mogao da sravni priobalne gradove.

Podmornica je nazvana „Status 6“, a njeno postojanje potvrdio je i sam Putin u svom obraćanju naciji prošlog meseca, prenosi Dejli Mejl.

Podvodni dron ima nuklearno naoružanje ubojne moći od 50 megatona i ima domet od skoro 1000 kilometara, a upravo taj detalj je Putin naglasio u svom govoru, istakavši da ovo oružje ima „međukontinentalni domet i da može da gađa gradove i objekte na obali“.

Kako objašnjava fizičar i istraživač nuklearnih oružja Reks Ričardson, podvodna raketa koju bi ispustio dron, vrlo lako bi mogla da uništi priobalne gradove.

– Dobro plasirano oružje izazvalo bi energiju jednaku cunamiju koji je pokosio Japan 2011. godine, kada je poginulo 16.000 ljudi – rekao je Ričardson, piše Dejli mejl.

Fizičar je upozorio i da, ukoliko bi takva jedna bomba pogodila obalu SAD, nanela bi trajnu štetu gradovima u širem području, zbog radioaktivnih kiša koje bi se javile kao posledica udara.

„Status 6“ je samo jedno od oružja o kojima je Putin govorio u svom obraćanju, a tada je istakao da će u odnosu na rusko naoružanje, NATO rakete biti beskorsisne.

Pogledajte video:

Bonus video:

Igor Ćuzović - Gostovanje na TV Prvoj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.