NISAM NI MOGLA DA ZAMISLIM DA ĆE POSTATI TERORISTA! Majka Bina Ladena po prvi put progovorila za MEDIJE
Foto: Profimedia, Printscreen

ispovest

NISAM NI MOGLA DA ZAMISLIM DA ĆE POSTATI TERORISTA! Majka Bina Ladena po prvi put progovorila za MEDIJE

Gotovo 17 godina nakon napada na njujorške "blizance", porodica Osame bin Ladena, odgovornog za taj teroristički čin, mora da se nosi s njegovim činom, a sada je njegova mama Alia Ganem progovorila o njemu.

Objavljeno: 12:50h

S dvojicom sinova i suprugom, Alia Ganem živi u raskošnom domu u Džedahu u Saudijskoj Arabiji, gde je deo života proveo i ubijeni vođaAl-Kaide. - Bio je veoma dobro dete i mnogo me je voleo. Teško mi je jer smo često bili odvojeni jedno od drugoga. Moj prvi sin i u detinjstvu je bio veoma sramežljiv. Tek kad je počeo da studira ekonomiju, malo se opustio jer su ga kolege i okruženje u kojem je boravio promenili - rekla je Osamina majka za "The Guardian".

- Dete za poželeti. Sve dok nije u dvadesetim godinama upoznao neke čudne ljude s kojima je počeo da provodi dosta vremena. Govorila sam mu da se drži dalje od njih, ali nije me slušao.

Ranih osamdesetih godina Osama je otputovao u Avganistan kako bi se borio protiv Rusa. Njegov brat Hasan kaže kako su tad svi u porodici bili ponosni na njega. Kao pripadnik mudžahedina slavljen je kao heroj u Avganistanu i Saudijskoj Arabiji. Kad su u avgustu 1990. američke trupe iz Saudijske Arabije ušle u Kuvajt, Osama počinje da širi El-Kaidu i počinje da se povezuje s ostalim terorističkim grupama.

Niko nije verovao da će postati terorista
Niko nije verovao da će postati teroristafoto: Profimedia

- Nikad nisam mogla ni da pomislim da će postati terorista. Cela porodica bila je veoma uznemirena. Nisam želela da se to dogodi. Ni danas mi nije jasno zašto je odbacio svoj stari život. Nakon napada na Njujork svi smo bili u šoku. Znali smo da je to njegovo delo i s kakvim ćemo se posledicama nositi - rekla je Bin Ladenova majka, koja ga je poslednji put videla u Avganistanu 1989., dvanaest godina pre nego što će njen sin izvršiti jedan od najgorih terorističkih napada u novijoj američkoj istoriji.

Bin Ladena su ubili pripadnici elitne američke mornaričke jedinice (SEAL) 2011. godine u Abotabadu, gradu na severoistoku Pakistana.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.