BIROKRATIJA OPASNO ZAKAZALA: Postoji mesto na planeti gde je UBISTVO legalno!
Foto: Printscreen/Youtube

POGODITE GDE?

BIROKRATIJA OPASNO ZAKAZALA: Postoji mesto na planeti gde je UBISTVO legalno!

Ovaj komad zemlje se još zove "Zona smrti"

Objavljeno:

Nema šanse da se u životu niste bar jednom zapitali: "Kad bih nekoga mogao da ubijem, a da za to ne snosim ni pravne ni psihičke posledice, koga bih ubio?" Verovali ili ne, postoji jedno mesto na svetu gde je to moguće, bar kad je pitanju zakon.

Nije u pitanju zemlja ili grad po čijim propisima je dozvoljeno ubiti nekog, već parče teritorije na kom igrom slučaja postoji kontradiktornost u jurisdikciji zbog koje se tu ne mogu primeniti ničiji zakoni. U pitanju je deo Nacionalnog parka Jeloustoun u Americi.

Ovaj komad zemlje je poznat pod simboličnim imenom "Zona smrti", a javnost je sa njegovom specifičnom prirodom upoznata 2005. zahvaljujući profesoru prava sa Univerziteta u Mičigenu koji je u to vreme objavio rad o ovoj temi.

Delo naslovljeno "Savršen zločin" objašnjava kako najveći deo parka pripada saveznoj državi Vajoming, dok su mali delovi u okvirima granica Montane i Ajdahoa.

Problem je nastao kad je Kongres doneo odluku da je Vajoming u celini nadležan za čitav Jeloustoun, zbog čega ne postoji zakonski osnov da se pred sudom procesuira bilo koje nedelo počinjeno na delu teritorije koji ne pripada Vajomingu. Paradoks je uzrokovan američkim propisima po kojima se za zločin može suditi pred porotom koja je iz države u kojoj je počinjen.

To znači da bi zločinac u ovom slučaju morao da izađe pred porotu sačinjenu od stanovnika Vajominga i Ajdahoa koji žive na navedenoj teritoriji, a pošto na ovom delu zemlje ne živi niko - pravda ne može ni da bude servirana.

Preostaje vam samo da svoju željenu žrtvu namamite u Jeloustoun, a na vama je kako ćete se dalje nositi sa teretom na duši i takozvanim božijim zakonima.

(Espreso.co.rs / Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.