FUDBALERI SU TRAŽILI TOMPSONA, NJEGOVE PESME SU MI DRAGE I OMILJENE! Kolinda bolje da je ćutala nego što je otvarala usta
Foto: Beta

NEOBAVEŠTENA

FUDBALERI SU TRAŽILI TOMPSONA, NJEGOVE PESME SU MI DRAGE I OMILJENE! Kolinda bolje da je ćutala nego što je otvarala usta

Ja iskreno te neke njegove pesme koje se spominju i citiraju po portalima nikad nisam čula, niti sam videla dokaze da postoje, kaže hrvatska predsednica

Objavljeno:

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović govorila je u intervjuu za “Dojče vele” o nastupu Marka Perkovića Tompsona na dočeku fudbalera u Zagrebu.

Predsednica je navela da na krilima sportskih rezultata može da profitira cela država u smislu rebrendiranja Hrvatske kao jedne moderne države.

Komentarišući pisanje inostranih medija koji su izrazili bojazan da bi euforija i pozitivna atmosfera domoljublja mogla dovesti do jačanja nacionalizma “u zemlju u kojoj vlada simbioza politike, sport ai patriotizma”, Kitarovićeva je navela da taj strah nije opravdan.

Kako je rekla, doček fudbalera ju je učinio ponosnom jer, kaže, “nijednog jedinog incidenta nije bilo, nikakvih pokliča, ni ustaških pozdrava, ničega nije bilo što bi iole ličilo na govor mržnje ili netrpeljivost prema bilo kome”. Kada je u pitanju nastup Tompsona, Grabar-Kitarović kaže da pre svega treba poštovati volju igrača.

“Oni su hteli da na dočeku bude gospodin Tompson, to je bio nacionalni ponos, nikakav nacionalizam, ništa što je upereno protiv bilo koga drugoga”, rekla je ona, dodajući da su joj neke Tompsonove pesme “drage i omiljene”.

“Slušam i volim neke njegove pesme i mislim da su dobre za nacionalno zajedništvo, stojim iza toga. Ja iskreno te neke njegove pesme koje se spominju i citiraju po portalima nikada nisam čula niti sam videla dokaze da postoje. Ali pesma ‘Lijepa li si’ to apsolutno nije, a to je hima igrača reprezentacije”, dodala je ona.

Da podsetimo, predsednica Hrvatske je u intervjuu za “Dojče vele“ rekla i da je “Oluja“ bila čista operacija i da se boji da će doći do povećanja tenzija između Srbije i Hrvatske povodom obeležavanja godišnjice te akcije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.