KRVAVI POVRATAK ISLAMSKE DRŽAVE: U više napada u SIRIJI poginulo skoro 250 LJUDI!
Foto: EPA / Sana Handout

ponovno buđenje isis-a

KRVAVI POVRATAK ISLAMSKE DRŽAVE: U više napada u SIRIJI poginulo skoro 250 LJUDI!

Sadašnji bilans je 246 mrtvih među kojima je 135 civila

Objavljeno:

Blizu 250 ljudi je ubijeno u koordinisanim napadima koje je sprovela ekstremistička grupa Islamska država na jugu Sirije u provinciji Sueida, javila je danas novi bilans sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Napadi na više sela zajedno sa samoubilačkim napadima dogodili su se juče u u provinciji Sueida koja je pod kontrolom sirijskih vlasti.

Ekstremisti Islamske države prisutni su u pustinjskoj zoni na severoistoku te oblasti gde živi verska manjina Druzi, do sada relativno poštedjenoj oblasti u sirijskom ratu koji besni od 2011. godine.

To je jedan od prvih napada te veličine, bilo samoubilačkih ili napada na sela, koje je Islamska država izvela tokom više meseci u Siriji, gde su pretrpeli brojne poraze.

Broj mrtvih je samo rastao od napada sprovedenog juče ujutro i za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

- Sadašnji bilans je 246 mrtvih među kojima 135 civila. Broj nastradalih raste, neki ranjeni civili podlegli su povredama a osobe koje su se vodile kao nestale pronadjene su mrtve - rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Ostali poginuli su provladini borci i meštani koji su uzeli oružje da brane svoja sela. Najmanje 45 džihadista ubijeno je u borbama koje su usledile posle napada.

Sirijski zvanični mediji potvrdili su da je bilo napad s mrtvim i ranjenim u mestu Sueida i susednim selima ali nisu dali njihov broj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.