TO JE SAMO PSIHOLOŠKI RAT! Zvaničnici IRANA Trampa ne shvataju ozbiljno, optužili su ga ih je ISKOPIRAO!
Foto: EPA

žestoke pretnje

TO JE SAMO PSIHOLOŠKI RAT! Zvaničnici IRANA Trampa ne shvataju ozbiljno, optužili su ga ih je ISKOPIRAO!

Trampov tvit samo oponašanje iranskog ministra spoljnih poslova Muhameda Džavada Zarifa koji je u prošlosti upozoravao Zapad da "nikada ne preti Irancu"

Objavljeno:

Visoki iranski oficir izjavio je da upozorenje američkog predsednika Donalda Trampa da će se Iran suočiti sa "strašnim posledicama" ako bude pretio SAD, nije ništa drugo do "psihološki rat".

Šef paravojnih dobrovoljačkih jedinica Revolucionarne garde general Golam Hosein Gejbparvar rekao je da se Tramp "neće usuditi" da preduzme vojne akcije protiv Irana, prenosi iranska agencija ISNA.

Iranski poslanik Hešmatolah Falahatpišeh izjavio je da ne veruje da će doći do vojnog sukoba Irana i SAD, uprkos sve oštrijoj retorici.

On je rekao da Tramp i predsednik Irana Hasan Rohani "razgovaraju putem obraćanja jer su zvanični diplomatski kanali zatvoreni", zbog prekida diplomatskih odnosa od 1979. godine.

Falatpišeh je rekao da, za razliku od Severne Koreje, "Iran nikada nije krenuo putem nuklearne bombe" i da je zbog toga "Iran ljut, pošto je Tramp na diplomatske aktivnosti Teherana reagovao povlačenjem SAD iz nuklearnog sporazuma".

Iranska državna novinska agencija IRNA odbacila je Trampov tvit upozorenja Rohaniju, u celini napisan velikim slovima, kao "pasivnu reakciju" na Rohanijeve reči.

IRNA je takodje navela da je Trampov tvit samo oponašanje iranskog ministra spoljnih poslova Muhameda Džavada Zarifa koji je u prošlosti upozoravao Zapad da "nikada ne preti Irancu".

Iranski predsednik Rohani juče je izjavio da "Amerikanac mora dobro da shvati da je mir sa Iranom majka svih mirova, a rat sa Iranom majka svih ratova".

Tramp je na Rohanijevu izjavu odgovorio tvitom napisanim velikim slovima:

- Nikada više nemojte pretiti sad ili ćete se suočiti s posledicama kakve je malo ko u istoriji doživeo. Više nismo zemlja koja će da prihvata vaše poremećene poruke nasilja i smrti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.