PRE 10 GODINA OSUĐEN DA JE UBIO TRUDNU VERENICU SVOG OCA: Jedna davna svađa ipak je promenila ČITAV TOK ZLOČINA! (FOTO)
Foto: Twitter

PONIŠTENA PRESUDA

PRE 10 GODINA OSUĐEN DA JE UBIO TRUDNU VERENICU SVOG OCA: Jedna davna svađa ipak je promenila ČITAV TOK ZLOČINA! (FOTO)

Advokat mladića Kejt Burdik rekla je da je Braun još od ubistva tvrdio da je nevin

Objavljeno:

Vrhovni sud Pensilvanije poništio je osudu kojom je 2009. godine tada 11-godišnji dečak ubio trudnu verenicu svog oca. Tužioci nisu obezbedili dovoljno dokaza da podrže svoje optužbe, naveo je sud. Džordan Braun (20) je oslobođen krivice zbog ubistva 26-godišnje Kenzi Houk, koja je bila u osmom mesecu trudnoće kad je pronađena mrtva na farmi u ruralnom delu zapadne Pensilvanije, navodi Njuzer.

Sud za maloletnike oblasti Lourens, podržan državnim apelacionim sudom, odlučio je da je Braun kriv za ubistvo žene i njenog nerođenog deteta. Sada je zaključeno da su dokazi protiv Brauna bili nedovoljni – između ostalog, ukazano je da je sačmarica pronađena u dečakovoj sobi obeležena kao oružje kojim je izvršen zločin, a sada je podržan “jednako razuman zaključak” da to nije bio slučaj.

Takođe je navedeno da je policija pretresla kuću bivšeg dečka trudnice jer je imao istoriju nasilnog ponašanja prema njoj. Houk i njena porodica su podigli trajnu zabranu prilaska protiv njega, a noć pre nego što je trudnica ubijena on se posvađao sa njenim roditeljima. Do svađe je došlo kad je ovaj saznao da nije biološki otac njene najmlađe ćerke, ali je isključen kao osumnjičeni za ubistvo.

Advokat mladića Kejt Burdik rekla je da je Braun još od ubistva tvrdio da je nevin i da je konačno primio “zakasnelu pravdu”. Ona je rekla da njen klijent nije više u starateljskoj porodici i da je obavio sve procese rehabilitacije. Sudija je, naime, 2016. pustio Brauna na uslovnu slobodu i smestio ga kod ujaka u Ohaju.

Bonus video

Novinarka Espresa u MARŠU MIRA za duše dva naroda

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.