SLUČAJ NOVIČOK BLIŽI SE RAZREŠENJU! Indetifikovani RUSI osumljičeni za trovanje Skripalja i njegove ćerke
Foto: AP

pokušaj ubistva duplog agenta

SLUČAJ NOVIČOK BLIŽI SE RAZREŠENJU! Indetifikovani RUSI osumljičeni za trovanje Skripalja i njegove ćerke

Istražitelji veruju da su identifikovali osumnjičene za napad novičokom posredstvom nadzornih kamera

Objavljeno:

Indetifikovani su Rusi kao lica osumnjičena za trovanje nervnim agensom novičokom bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju, javila je danas agencija Pres Asosiejšn (PA).

Istražitelji veruju da su identifikovali osumnjičene za napad novičokom posredstvom nadzornih kamera čije slike su poredili s podacima graničnih i carinskih službi o licima koja su tada ušla u Britaniju, rekao je jedan izvor blizak istrazi.

Izvor je dodao da su istražitelji sigurni da su te osobe Rusi.

Ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su novičokom u martu, u gradu Solsberiju.Otac i ćerka koji su pronađeni bez svesti u parku, kasnije su se oporavili.

London je za trovanje Skripaljevih optužiio Rusiju, a Moskva je demantovala bilo kakvu umešanost. Trovanje je izazvalo ozbiljnu diplomatsku krizu izmedju Moskve i Zapada, kao i talas uzajamnog proterivanja diplomata.

Posle trovanja Skripaljevih, 30. juna je, takođe novičokom, otrovan par Britanaca u Ejmsberiju nedaleko od Solsberija. Oni su otrovani novičokom sadržanim u maloj flaši, i istražitelji pokušavaju da utvrde da li je otrov iz iste isporuke kojom su otrovani otac i ćerka Skripalj.

Jedna od dvoje otrovanih, Don Stardžes, je umrla, a njen partner Čarli Rouli je i dalje u bolnici i nije više u kritičnom stanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.