PUTIN SE NIKAD OVOLIKO NIJE IZNERVIRAO: Američki novinar mu je postavio VEOMA NEZGODNO PITANJE! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

napeti intervju

PUTIN SE NIKAD OVOLIKO NIJE IZNERVIRAO: Američki novinar mu je postavio VEOMA NEZGODNO PITANJE! (VIDEO)

Novinar "Foksa" za njega je imao jako neprijatna pitanja, na koja naravno nije dobio nikakav odgovor

Objavljeno:

Donald Tramp se nakon sastanka sa Putinom uHelsinkiju našao na udaru kritika američke javnosti zbog toga što je odbio da ruskom predsedniku postavi kontraverzna pitanja o brojnim aferama koje ih obojicu prate.

Međutim, Putin je dao intervju novinaru "Foksa" Krisu Volasu, koji ruskog lidera nije štedeo.

Intervju je na trenutke bio zaista napet, najviše zbog toga što je novinara nerviralo Putinovo tipično izbegavanje davanja konkretnih odgovora, dok je Putina nerviralo što se Volas ne plaši da ga pita o najosetljivijim temama.

Možda najdelikatnije pitanje Volas je postavio na kraju intervju, kada je pitao Putina zbog čega toliko njegovih političkih neprijatelja završi mrtvo, kao recimo Sergej Skripalj.

Putin se odmah pozvao na mračne mrlje američke istorije - ubistva Kenedija i Martina Lutera Kinga, a onda čak rekao nešto čudno i pomalo uznemirujuće: da ne završe baš svi njegovi protivnici "pod zemljom".

Ovako je tekao taj deo razgovora, pre nego što je Putin uspeo da skrene s teme:

Putin: Pa, svi mi imamo puno političkih protivnika. Siguran sam da ih i predsednik Tramp ima dosta.

Volas: Da, ali oni ne završe mrtvi.

Putin: Pa, ne baš uvek - zar nije više američkih predsednika ubijeno? Kenedi je ubijen u SAD, ne u Rusiji. Šta je sa Kingom? Šta je sa sukobima policije i određenih etičkih grupa? To se sve dešava na tlu SAD. Svi imamo svojih domaćih problema. Ali vratiću se na ono što se dešava u Rusiji. I mi imamo zločine. Ali Rusija kao država sazreva. Ali postoje neželjeni efekti. Ali mi procesuiramo ljude za njihove zločine. Pošto se pomenuli slučaj Skripalja, voleli bismo da dobijemo neki dokument, neki dokaz za te optužbe. Ali niko nam ih nije dao. Isto je i za mešanje u američke izbore...

Drugi jako napet trenutak u intervjuu dogodio se kada je Volas pokazao Putinu optužnicu za 12 ruskih obaveštajaca, koja je proistekla iz istrage Roberta Mjulera o njihovom mešanju u predsedničke izbore na kojima je Tramp pobedio.

Putinu u ovom trenutku nije bilo prijatno, i počeo je da izvradava odgovor frazama "ovo je besmisleno"; "ako budete strpljivi, čućete moj odgovor".

Volas je takođe Putinu pokazao provokativni video ruske vlade koji pokazuje kako nuklearna raketa pogađa Floridu gde se nalazi čuveno Trampovo imanje Mar-a-Lago. Ono što je mnoge iznenadilo je što je Putin poricao da je to uopšte Florida, iako je to vrlo očigledno.

Ovako je to izgledalo:

Putin: Što se tiče tog snimka, kao prvo nije nigde jasno naznačeno da će raketa udariti SAD. Morate ga pogledati bolje. Kao drugo...

Volas: Ali pokazuje Floridu...

Putin: Ne piše "Florida". Ne postoji natpis "Florida". Mogli ste da pogledate bolje, nigde ne piše "Florida".

Volas: Ne, ali možemo je videti na mapi.

Putin: Leti iznad istočne obale, i ne, ne, ne ne može se videti na mapi. Pogledajte bolje, nemojte da plašite stanoviništvo sa nagađanjima. A sada - siguran sam da vam ovaj snimak mogu pokloniti.

Najzad, jasno je zašto Tramp nije mogao sve ovo da pita Putina, jer onda od "velikog prijateljstva nacija" ne bi bilo ništa.

Novinari retko kada imaju priliku za okršaj sa ruskim moćnikom, a pravi istiniti i iskreni odgovori ni tada se neće dobiti od čoveka koji je odavno stvorio imperiju i neprobojan zid oko sebe, koji se neće lako srušiti ni u narednim godinama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Washingtonpost.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.