OVO JE ČOVEK KOGA SU IZBACILI SA KONFERENCIJE: Hteo Trampu i Putinu da postavi pitanje o nuklearnom naoružanju, pa ga IZBACILI! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

otkriven

OVO JE ČOVEK KOGA SU IZBACILI SA KONFERENCIJE: Hteo Trampu i Putinu da postavi pitanje o nuklearnom naoružanju, pa ga IZBACILI! (FOTO, VIDEO)

Njegov institut se bavi promovisanjem "progresivnih stručnjaka kao alternativnih izvora informacija za medije

Objavljeno:

Pre nego što je počela konferencija za medije američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog lidera Vladimira Putina, obezbeđenje je iz sale izbacilo jednog novinara.

Kako se posle ispostavilo, radi se o Semu Huseiniju, direktoru komunikacija jednog nevladinog instituta za javnu tačnost koji je došao da izveštava o samitu sa akreditacijom magazina "Nacija" (The Nation).

Izbacivanje Huseinija iz sale
Izbacivanje Huseinija iz sale foto: EPA

Njegov institut se bavi promovisanjem "progresivnih stručnjaka kao alternativnih izvora informacija za medije".

Problem je nastao kada je počeo da pokazuje natpis "Sporazum o zabrani nuklearnom naoružanju".

"U vreme kada ova administracija omalovažava medije, brinu nas navodi da je on na silu izveden sa konferencije", navodi se u saopštenju magazina.

Obezbeđenje ga je izvelo iz sale, ali mu je kasnije dozvoljeno da se vrati po svoje stvari. Ruske vlasti su njegov natpis nazvale "zlonamernim".

foto: EPA

"Zašto me dirate? Ja vama kažem šta radim, potpuno sam otvoren. Želim da pitam o nuklearnom naoružanju. Čekajte, zgazićete mi naočare, o Bože", rekao je dok su ga obaveštajci izvodili.

Sporazum o zabrani nuklearnog naoružanja je prvi međunarodni dokument kojim se traži zabrana ovakvog oružja, ali ni Rusija ni SAD ga nisu potpisale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.