ISTORIJSKI ZLOČIN OD KOJEG JE SVET ZANEMEO! Pronađeni LJUDSKI OSTACI koji pripadaju ROMANOVIMA!
Foto: Wikipedia Commons

otkriće u jekaterinburgu

ISTORIJSKI ZLOČIN OD KOJEG JE SVET ZANEMEO! Pronađeni LJUDSKI OSTACI koji pripadaju ROMANOVIMA!

Istražni komitet Rusije naveo je da sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne porodice, uključujući majku, oca, sina i četiri ćerke

Objavljeno:

Ljudski ostaci pronadjeni 1993. i 2007. godine kod Jekaterinburga pripadaju nekadašnjem ruskom caru Nikolaju Drugom, članovima njegove porodice i pratnje, pokazala su složena molekularno genetička ispitivanja.

Istražni komitet Rusije naveo je da sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne porodice, uključujući majku, oca, sina i četiri ćerke, prenosi Tass.

- Rezultati uporedjivanja genetskih profila pronadjenih ostataka s uzorcima živih potomaka porodice Romanov, i po muškoj i po ženskoj liniji, dokazuju da ostaci pripadaju Nikolaju Drugom i članovima njegove porodice - navodi se u saopštenju.

To potvrđuju i rezultati upoređivanja s ostacima bivšeg cara Aleksandra Trećeg, oca Nikolaja Drugog.

-Rezultati ispitivanja u cilju uspostavljanja genetske veze izmedju cara Aleksandra Trećeg i preminule osobe identifikovane kao car Nikolaj Drugi, dokazuju da je reč o ocu i sinu - navodi Komitet.

Istraga smrti Nikolaja Drugog i članova njegove porodice otvorena je 1993. godine.

Nikolaj Drugi je bio ruski car od 1894. do 1917. godine, kada se odrekao prestola tokom Februarske revolucije.

Sutra se navršava 100 godina otkako su boljševici u Jekaterinburgu streljali bivšeg cara i članove njegove porodice, nešto više od osam meseci po preuzimanju vlasti u Oktobarskoj revoluciji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.