VRIŠTALA SAM ALI ME NIKO NIJE ČUO: Olga je IGNORISALA upozorenja da ne ulazi u vodu u GRČKOJ, pa je završila na otvorenom moru, NA DUŠEKU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

užas!

VRIŠTALA SAM ALI ME NIKO NIJE ČUO: Olga je IGNORISALA upozorenja da ne ulazi u vodu u GRČKOJ, pa je završila na otvorenom moru, NA DUŠEKU! (VIDEO)

Počela je da viče, ali je niko nije primetio

Objavljeno:

Olga Kuldo (55) iz Rusije, smrzavala se noću a kuvala danju, nakon što su je oluja i jake struje krajem juna odnele nekoliko kilometara dalje od obale Krita, dok je bila u vodi na dušeku.

Ona je provela 21 sat držeći se za dušek, plašeći se ajkula i gladnih ptica. Olga je prethodno ignorisala upozorenja da će biti oluje i otišla da se na brzinu okupa, a da nije rekla porodici koja je mislila da je ona otišla u banju na tri sata.

- Nisam dobar plivač i stoga sam se čvrsto držala za svoj dušek, jer sam mislila da mogu da tako dođem do obale – rekla je Olga, inače kardiolog iz Zelenograda kod Moskve.

Međutim, struje i vetar odnosili su je sve dalje od obale. Počela je da viče, ali je niko nije primetio.

- Sa dolaskom noći orao je preleteo iznad moje glave i onda je deset minuta kasnije izbila oluja. Talasi su bili ogromni – priča Olga, koja je u odmaralište Retimno došla sa suprugom Olegom i ćerkom Julijom.

Plašila se da zaspe kako ne bi propustila priliku da je spasu, pa je stoga pevala i pričala kako bi se održala budnom.

- Nisam sklopila oka ni na sekundu. Bila sam sigurna da ću nekako doći do obale. Ali, u stvarnosti, nisam se uopšte kretala – navodi Olga.

Ona je navela da je oko nje letelo mnogo ptica i da se plašila da će je kljucati za glavu ili dušek. Ipak, najgore je bilo noću, prenosi “San”.

- Svakakve misli su mi prolazile glavom, osećala sam razne stvari kako mi dodiruju noge – priča Olga, dodajući da je uveravala samu sebe da je to samo morska trava.

Kad je njena porodica shvatila da je nema, Olga je već bila više od četiri sata u moru. Policija je pronašla njene stvari na plaži i odmah poslala čamac u potragu. Njen suprug i ćerka prolazili su plažom dok su ronioci pretraživali vodu.

- Tragali su za njenim telom. Niko nije verovao da je možda živa – kaže Julija.

Ipak, Olga je preživela. Srećnu Ruskinju je primetio avion. Nije imala snage da mahne, pa je samo sklopila dlanove i podigla ih iznad glave, kao da se moli.

- Jedva sam se pokretala, mišići su mi bili poput kamenja. Mislila sam da pilot možda ne shvata da trebam pomoć – navodi Olga.

Zadesilo se da je u pitanju bio avion Fronteksa, koji patrolira granicom EU u potrazi za imigrantima. Olgu je iz mora 28. juna izvukla posada patrolnog čamca koji je tragao za imigrantima, 11 kilometara od obale Krita. Odmah su je prevezli u bolnicu.

- Nisam je prepoznala. Otišla je da pliva oko tri popodne, a spasena je u pola 12 sledećeg dana – kaže Julija.

Olga je pretrpela opekotine i provela 24 sata u bolnici, nakon čega je puštena na kućno lečenje.

Kako prenosi "Njujork post", nju je tokom dana sunce bukvalno "živu ispeklo" i tretirana je zbog izlaganja vrelini, hladnoći i posledičnih srčanih problema.

Porodica će verovatno odložiti put do Santorinija pre nego što se vrati kući sa odmora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Thesun.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.