PRIZNANJE ZA HEROJA! Tajland IVANU KARADŽIĆU dodelio posebnu nagradu za spašavanje dečaka iz pećine! (FOTO)
Foto: Facebook printscreen / Ivan Karadzic

VELIKI PODVIG

PRIZNANJE ZA HEROJA! Tajland IVANU KARADŽIĆU dodelio posebnu nagradu za spašavanje dečaka iz pećine! (FOTO)

On je svojim umećem i veštinama doprineo da se komplikovana misija izvlačenja dece kroz opasne pećinske hodnike uspešno završi

Objavljeno:

Spektakularno spašavanje tajlandskih dečaka izgubljenih u pećini pratio je ceo svet, a među hrabrim roniocima bio je i jedan Srbin iz Danske - Ivan Karadžić.

On je svojim umećem i veštinama doprineo da se komplikovana misija izvlačenja dece kroz opasne pećinske hodnike uspešno završi.

Dečaci su sada u bolnici, osećaju se dobro i uskoro će se potpuno oporaviti. Za svoj doprinos u spašavanju njihovih života Karadžić je dobio nagradu od Tajlanda!

Naime, Biro za migracije ove zemlje je Karadžiću, stranom državljaninu, dodelilo jednogodišnju vizu.

Karadžić na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa dodele vize:

Ivan Karadžić, kome je otac srpskog porekla, ekpert je za ronjenje u pećinama, a već neko vreme radi na Tajlandu kao instruktor ronjenja.

Prijavio se kao volonter u misiji spašavanja zalutalih dečaka, kojima je bio oduševljen.

- Naterani su da čine nešto što nijedno dete pre nije učinilo. Nije nimalo normalno da deca rone u pećini kada imaju samo 11 godina. Rone u izuzetno opasnoj okolini, s nikakvom vidljivošću, a jedino svetlo je od baklji koje sami donesete - rekao je Karadžić.

Podsetimo, 12 dečaka iz fudbalskog tima "Veprovi" i njihov trener nalazili su se nešto više od dve nedelje zarobljeni u pećini, pre nego što su u dvodnevnoj akciji izvučeni na površinu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.