KADA JE IZAŠAO IZ PEĆINE, SAZNAO JE UŽASNE VESTI: Spasilac koji je izvukao tajlandske dečake doživeo TUŽNU SUDBINU!
Foto: Reuter

pretužno

KADA JE IZAŠAO IZ PEĆINE, SAZNAO JE UŽASNE VESTI: Spasilac koji je izvukao tajlandske dečake doživeo TUŽNU SUDBINU!

On je bio ljučan za uspeh ove misije

Objavljeno:

Neposredno nakon završetka spasilačke operacije, jedan od članova tima koji je izvukao dečake iz pećine saznao je užasne vesti.

Otac anesteziologa Ričarda Harisa, koji je brinuo o zdravlju 12 zarobljenih dečaka i njihovom treneru, preminuo je neprosredno posle završetka misije.

- Rano jutros Harisov otac je preminuo u Adelaidu ... neposredno nakon što su svi izašli iz pećine - rekao je Endru Pirs, inače Ričardov kolega iz spasilačke službe MedSTAR u tom australijskom gradu.

- Bio je to potpuni neočekivani šok - dodao je Pirs novinarima, ali nije kazao štoa je uzrok smrti ni koliko je Ričardov otac Džim bio star.

- Ričard je akciju spašavanja stavio na prvo mesto ... i sada mora doći i nositi se s onime šta se dogodilo noćas. Daš sve od sebe, i onda saznaš tužnu vest o svome ocu, koji ti je najbolji prijatelj. To je jako, jako teško. - naglasio je Pirs.

Haris je odbio da komenatriše slučaj za australijske medije na Tajlandu.

Dečiji fudbalski tim ''Veprovi'', stari između 11 i 16 godina, i njihov 25-godišnji trener bili su zarobljeni od 23. juna u pećini koju su hteli da istraže u provinciji Čiang Rai, kada je obilna kiša potopila prolaze.

Pronašli su ih prošli ponedjeljak britanski ronioci, gladne i zbunjene, kako sjde na blatnjavoj obali u mraku, nekoliko kilometara unutar kompleksa pećine.

Haris je bio jedan od najbitnijih subjekata koji je morao da utvrdi jesu li dečaci fizički spremni za izrazito opasno putovanje prema površini.

- Jedinstveni spoj njegovog iskustva u medicini i pećinskom ronjenju bio je ključan za uspeh ove akcije - rekao je narednik Aleks Rubin iz australijskog ministarstva obrane u Čiang Raiju.

Australijski premijer Malkolm Turnbul objavio je i video gde razgovara s Harisom i upućuje mu saučešće i čestitke povodom uspešne akcije spašavanja.

Haris mu je zahvalio, i dodao:

- Ovde su najveći heroji deca, i četvorica tajlandskih Navy SEAL-ova koji su ih čuvali. Oni su najčvršći ljudi i klinci koje sam imao prilike da upoznam.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.