NOVIČOK I DALJE PRETI BRITANSKIM GRAĐANIMA! Može da ostane aktivan i do 50 GODINA, a već je odneo jedan život...
Foto: Reuter

ruski nervni agens

NOVIČOK I DALJE PRETI BRITANSKIM GRAĐANIMA! Može da ostane aktivan i do 50 GODINA, a već je odneo jedan život...

Muškarac koji se nedavno otrovao je i dalje u kritičnom stanju, a žena je preminula

Objavljeno:

Nil Bejsu, pomoćnik šefa britanske policije zadužen za protivterorizam, rekao je da nervni agens novičok može da ostane aktivan i 50 godina ako se drži u zapečaćenom kanisteru.

Bejsu je žiteljima mesta Ejmsberi sinoć rekao da policija traga za kanisterom sa nervnim agensom za koji se veruje da je 30. juna otrovao dvoje ljudi.

- Voleo bih da mogu da vam kažem da smo identifikovali i uhvatili odgovorne i da smo sigurni da nigde u Viltširu nema tragova nervnog agensa. Medjutim, surova stvarnost je da u ovom trenutku ne mogu ponuditi nikakva uveravanja ni garancije - rekao je Bejsu.

On je izrazio nadu da će se stanje jedne od žrtava, Čarlija Raulija, poboljšati i da će on moći da policiji kaže nešto o lokaciji kanistera.

Iz bolnice, međutim, napominju da se Rouli (45) i dalje nalazi u kritičnom, ali stabilnom stanju, prenosi Rojters.

- Videli smo malo, ali značajno poboljšanje u stanju Čarlija Roulija. On je u kritičnom, ali stabilnom stanju, i sada je svestan - rekla je glavna sestra u bolnici u Solsberiju Lorna Vilkinson.

Raulijeva partnerka Don Stardžis je umrla od trovanja.

Njih dvoje otrovani su novičokom na samo nekoliko kilometara od mesta gde su istim nervnim agensom napadnuti bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.