SKUPOCENI LAMBORDŽINI POTPUNO IZGOREO: Vlasnik automobila je plaćao gorivo, a za to vreme njegova mašina se pretvorila u pepeo (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

šteta

SKUPOCENI LAMBORDŽINI POTPUNO IZGOREO: Vlasnik automobila je plaćao gorivo, a za to vreme njegova mašina se pretvorila u pepeo (VIDEO)

Nemar ga je skupo koštao

Objavljeno: 18:41h

Lamborghini Huracan Performante zapalio se na jednoj benzinskoj pumpi u SAD, dok je njegov vlasnik plaćao gorivo.

Prolaznicima koji su primetili da je na vozilu iznenada izbio požar izgledalo je kao da je došlo do samozapaljivanja – što ne bi bilo neobično za jedan Lambo, jer su takvi slučajevi već zabeleženi širom sveta. Međutim, video koji je snimio jedan ljubitelj supersportskih automobila otkriva pravu istinu.

Naime, vlasnik mini-vana koji se sipao gorivo pored parkiranoga zaboravio je da izvadi crevo iz rezervoara svog vozila kada je krenuo sa pumpe. Crevo se otkinulo od aparata i poprskalo benzinom zadnji deo Lamborghinija, gdje se nalazi motor koji je već bio zagrejan od vožnje, nakon čega je buknuo požar.

Vatrogasci koji su ubrzo stigli ugasili su vatru i sprečili veću tragediju, ali je za plavi Lamborghini bilo prekasno – automobil je potpuno izgoreo. U požaru, srećom, niko nije povrijeđen.

Inače, dva Lamborghinija koja su se zatekla na pumpi u trenutku incidenta učestvovali su u “Goldrush” reliju.

Ova revijalna vožnja kroz Ameriku startovala je u Bostonu 22. juna, a cilj je bio u Las Vegasu, proteklog vikenda.

Model Huracan Performante debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. Automobil za pogon koristi 5.2 litarski V10 motor sa 631 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke mu je potrebno svega 2,9 s.

Početna cijena ovog modela u SAD je 274.390 dolara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.