DA VAS DUŠA ZABOLI! Amerikanka CIGLOM pretukla starca (91), a razlog je RASIZAM! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

užasan zločin

DA VAS DUŠA ZABOLI! Amerikanka CIGLOM pretukla starca (91), a razlog je RASIZAM! (VIDEO)

Rodolfo Rodrigez kaže da u 91 godini svog života nije doživeo ništa slično

Objavljeno:

Na Dan nezavisnosti u SAD dogodilo se nešto stravično - ciglom je pretučen starac (91) iz Meksika.

Rodolfo Rodrigez kaže da u 91 godini svog života nije doživeo ništa slično.

Dok je šetao, nepoznata žena ga je brutalno pretukla, udarajući ga betonskom ciglom po glavi i vičući da se "vrati u Meksiko".

Rodrigez je zaista Meksikanac, a iz svog grada Mičokana dolazi dvaput godišnje u posetu porodici u Vilovbruku, u okrug Los Angelesa u Kaliforniji.

Dok je tamo, kaže nesrećni starac za CNN, svakog dana šeta susedstvom nakon ručka.

- Svi ga u susedstvu već poznaju - kaže njegov unuk Erik Mendoza.

Rodrigez je bio u šetnji i prošle srede, na američki nacionalni praznik, kad je prošao pored jedne Afroamerikanke i njenog deteta.

Žena ga je izgleda optužila da se zabio u dete, bez upozorenja ga napala betonskom ciglom, a onda je pozvala i obližnju grupu muškaraca, optuživši ga da pokušava da joj ukrade dete.

- Ali to nije istina. Celog života nisam nikad uvredio - kaže Rodrigez dok mu se suze slivaju niz lice prepuno modrica.

Muškarci i žena nastavili su da ga mlate, a na kraju su ga ostavili krvavog na pločniku.

Mendoza kaže da njegovom dedi slomljene vilica, jagodične kosti, dva rebra i da ima modrice na licu, leđima i trbuhu. Proveo je šest sati u bolnici. S obzirom na njegovu starost i brutalne batine, srećna je okolnost što je uopšte živ.

Uprkos očitoj apsurdnosti tvrdnje da bi 91-godišnjak mogao da otme dete majci, muškarci su joj se pridružili u premlaćivanju ovog Meksikanca.

- Nisam se ni zabio u njeno dete. Samo sam prošao pored nje, a ona me gurnula i onda me udarala dok nije bila gotova - objašnjava Rodrigez.

Ovom brutalnom i rasističkom napadu svedočila je i prolaznica Misbel Borjas koja se vozila u autu tom ulicom u trenutku kad je žena mlatila Rodrigeza.

- Čula sam je da govori, vrati se u svoju zemlju, vrati se u Meksiko. Kad sam pokušala da je snimim telefonom, bacila je tu betonsku ciglu prema mom automobilu - kaže Borjas za CNN.

Policija Los Angelesa još uvek traga za "ženskom osumnjičenom i tri do četiri muška osumnjičena". Međutim, policija još uvijek nije utvrdila motiv napada.

- Zabrinuti smo, posebno zbog vrste zločina koji je počinjen. Tu je bilo i 4-godišnje dete koje je svedočilo napadu. Ne možemo dopustiti da nam takvi ljudi šetaju ulicama - izjavio je zamenik šerifa D'Anđelo Robinson za CNN.

- Mislim da znamo ko su (napadači), ali samo želim da ih policija nađe. To je sve što naša porodica želi, pravdu za našeg dedu - kaže Mendoza čija porodica je pokrenula i GoFundMe kampanju za prikupljanje sredstava za medicinske troškove.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.