MLADIĆU ASFALT PROGUTAO NOGU: Zbog nesnosnih VRUĆINA istopio se put, pa su vatrogasci morali da reaguju!(FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

užas

MLADIĆU ASFALT PROGUTAO NOGU: Zbog nesnosnih VRUĆINA istopio se put, pa su vatrogasci morali da reaguju!(FOTO)

Nesvakidašnje.

Objavljeno:

Dok su se u pojedinim delovima Velike Britanije građani borili sa kišom i grmljavinom, istovremeno je u Njukaslu u Velsu, došlo do nesvakidašnjeg spasavanja. U ovom delu zemlje izmereno je 24 stepeni Celzijusa, što je kod nas uobičajeno i prijatno letnje vreme. Međutim, ova temperatura je neuobičajena za to podneblje, pa je došlo do, verovali ili ne, topljenja asfalta.

Naime, 24-godišnjak je tokom odlaska na pauzu za ručak zgazio na meki deo puta koji mu je automatski "progutao" nogu. Kako bi bio spasen,vatrogasci su morali da razbijaju veliki deo puta, kako bi ga oslobodili.

- Mogao je da se uspaniči i polomi zglob, ali mirno je pozvao i sačekao pomoć. Stigli smo nekoliko minuta nakon njegovog poziva, iskopali deo asfalta i lagano izvukli nogu koja je bila duboko zarobljena u betonu - rekli su vatrogasci za "Dejli mejl".

Pošto je ova temperatura, neuobičajena za ove krajeve, spasilačke ekipe upozoravaju građane da vode računa kako i gde hodaju tokom ovih "paklenih" dana. U ovim krajevima došlo je i do isušivanja reka, pa je u toku i spasavanje riba.

Tamošnji meteorolozi upozoravaju građane da će ovih dana temperature ići malo iznad 30 stepeni Celzijusa, kao i da je ovaj jun bio najtopliji još od 1976. godine, što pokazuje i topljenje zgrada.

Podsetimo, u Kanadi je najmanje 19 osoba izgubilo život zbog vrućina, dok je u Australiji takođe zabeleženo topljenje puteva i guma.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.