MISTERIJA, NEŠTO VELIKO SE KUVA: Dve osobe pronađene OTROVANE u istom gradu i sa istim simptomima kao SKRIPALJ I NJEGOVA ĆERKA!
Foto: Reuters

PANIKA

MISTERIJA, NEŠTO VELIKO SE KUVA: Dve osobe pronađene OTROVANE u istom gradu i sa istim simptomima kao SKRIPALJ I NJEGOVA ĆERKA!

Policija je dodala da su pacijenti, čija imena nisu saopštena, u kritičnom stanju

Objavljeno:

Dve osobe prebačene su bolnicu u Solsberiju u Engleskoj i u kritičnom su stanju nakon izlaganja nepoznatoj supstanci nekoliko kilometara od mesta gde su martu pronadjeni u nesvesnom stanju bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.

Pacijenti dobijaju terapiju posle izlaganja nepoznatoj supstanci u bolnici Solsberija, saopštila je danas lokalna policija i dodala da je u pitanju ozbiljan incident.

Muškarac i žena od oko 40 godina pronadjeni su u nesvesnom stanju u subotu, 30. juna ispred kuće u Amsberiju na jugu Engleske, oko deset kilometara od Solsberija gde su 4. marta Skripalj i njegova ćerka pronadjeni takodje u nesvesnom stanju posle pokušaja njihovog trovanja nervnim agensom.

Policija je dodala da su pacijenti, čija imena nisu saopštena, u kritičnom stanju. Lokalne zdravstvene službe navele su da taj slučaj ne predstavlja rizik za zdravlje stanovništva.

Sergej Skripalj i njegova ćerka bili su nedeljama u kritičnom stanju u bolnici nakon što su otrovani nervnim agensom.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja i navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u. Rusija je oštro odbacila te optužbe.

Ta afera je izvala diplomatski krizu izmedju Londona i britanskih saveznika s jedne strane i Rusije s druge strane, jer je proteran veliki broj diplomata.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.