11 ČLANOVA ISTE PORODICE OBESILO SE u kući, a beleške pronađene pored tela otkrivaju JEZIV RAZLOG! (FOTO)
Foto: Policija u Nju Delhiju/EPA

strašno

11 ČLANOVA ISTE PORODICE OBESILO SE u kući, a beleške pronađene pored tela otkrivaju JEZIV RAZLOG! (FOTO)

Policija zatekla je deset mrtvih tela sa povezima preko očiju, pamukom nabijenim u ušima, obmotane kablovima i maramama sa religioznim motivima kako vise sa gvozdene rešetke u dvorištu kuće.

Objavljeno: 13:15h

Jedanaest beživotnih tela članova iste porodice pronađeno je u Nju Delhiju, a prvi izveštaji ukazuju da je u pitanju bizarno religiozno masovno samoubistvo. Komšije su šoku primile ovui vest, jer kako kažu bili su srećna i običnaporodica.

Gurčarana Singa supruga je poslala da proveri zašto lokalni dućan koji je bio u vlasništvu porodice Batia još uvek nije otvoren. Porodica je inače živela na spratu iznad prodavnice, a komšija je bilo neobično to što nisu, kao svako jutro, uključili pumpu za vodu.

Nju Delhi ubistvo u kuci EPA
Nju Delhi ubistvo u kuci EPA

Kad sam ušao, sva su vrata bila otvorena i oni su visili sa plafona. Ruke su im bile zavezane. Bio sam u šoku kad sam video toliko tela, požurio sam kući i rekao svojoj supruzi - rekao je Sing Bi-Bi-Siju.

Kad je policija stigla na lice mesta, zatekla je deset mrtvih tela sa povezima preko očiju, pamukom nabijenim u ušima, obmotane kablovima i maramama sa religioznim motivima kako vise sa gvozdene rešetke u dvorištu kuće u predgrađu Burari, dok je telo jedanaeste, udavljene osobe, ležalo na podu kuće.

Nju Delhi ubistvo cele porodice EPA
Nju Delhi ubistvo cele porodice EPA

Svi su bili članovi podice Batia - Narajan Devi (75), njena ćerka, dvojica sinova, njihove supruge i petero unučadi starih od 15 do 33 godine. Svi, osim Narajan Devi, visili su sa plafona.

Okolnosti tragedije porodice u “kući smrti”, kako su je mediji već prozvali, nisu u potpunosti jasne. Prema tragovima pronađenima u kući, postoji mogućnost da se radi o "masovnom samoubistvu povezanom sa duhovnim i mističnim praksama".

Naime, pronađene su rukom pisane beleške koje su mediji već prozvali "priručnikom za ubistvo". U njima se detaljno opisuje kako zavezati ruke i noge, a mrtva tela 10 članova porodice pronađena su u vrlo sličnom položaju. Prema policijskim izvorima, uputi tvrde da će taj "ritual" dovesti do "mokše", što je spasenje na sanskritu.

Dakle, moglo bi se zaključiti da se radi o kolektivnom samoubistvu pod uticajem nekog kulta, ali komšije ne veruju u to. Prema njihovim rečima, porodica je bila aktivna u lokalnoj zajednici, bili su materijalno obezbeđeni i bili su vernici. Živeli su u delu Nju Delhija gde živi srednja klasa, a u prizemlju trospratne kuće vodili su dve prodavnice – jednu sa svežim namirnicama, drugu sa šperpločama.

Sujata Batia, ćerka Narajan Devi, koja nije živela u porodičnoj kući ne veruje da se radi o samoubistvu.

- Svi su bili toliko srećni. Neko je pobio moju porodicu i policija treba da ih pronađe - izjavila je za PTI.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.