Kraljica Elizabeta u torbici nosi ogledalce, ruž, bombone...a nedeljom UVEK DVE NOVČANICE...
Foto: Reuter/Peter Nicholls

POSTOJI DOBAR RAZLOG ZA TO

Kraljica Elizabeta u torbici nosi ogledalce, ruž, bombone...a nedeljom UVEK DVE NOVČANICE...

Kraljica se nikada ne pojavljuje na važnim događajima bez torbe a ima ih preko 200 identičnih

Objavljeno:

Kraljevska porodica ima posebna i stroga pravila kada je u pitanju oblačenje. Svi članovi uvek izgledaju sofisticirano i elegantno. Njihove odevne kombinacije uvek su moderne i skromne, a kraljica Elizabeta II (92) ne dozvoljava 'odskakanje' od dozvoljenog.

Kraljica se nikada ne pojavljuje na važnim događajima bez torbe a ima ih preko 200 identičnih. Torba joj služi kao sredstvo kojim šalje jasnu poruku. Naime, kada želi napustiti ručak, stavi torbicu na stol i to je znak ostalima da se bliži kraj ručka.

U svojoj torbici uvek nosi ogledalo, ruž, bombone, naočare za čitanje, a nedeljom obavezno nosi i nove papirne novčanice od pet i deset funti za 'lemozinu', odnosno novčani prilog crkvi.

Njen zaštitni znak su kostimi u duginim bojama i odvažni šeširi koje nosi na službenim događajima.

- Da ne nosim jarke tonove, nitko ne bi znao ko sam ja - rekla je jednom prilikom kraljica Elizabeta II.

Na prste jedne ruke možemo izbrojati koliko se puta britanska vladarka Elizabeta II javno pojavila u pantalonama. Naime, duge pantalone su obično nosile žene koje su pripadale srednjem staležu, dok su haljine nosile one iz najbogatijih porodica. Kraljica uopšte ne voli pantalone, a javno je u njima pozirala davne 1970., tokom službene posete Kanadi. Posebno za nju sašio ih je kraljevski krojač Ijan Tomas. Nakon toga ih više nikada nije obukla za svečane ceremonije.

92-godišnja kraljica očito ne može da odoli crnim mokasinkama s malom potpeticom londonskog brenda Anello & Davide kojima je verna decenijama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.