TAJLANDSKI DEČACI I DALJE ZAROBLJENI U PEĆINI: Sada se javio čovek koji se tu ranije IZGUBIO i mnogima SRUŠIO NADE!
Foto: AP

POTRAGA TRAJE

TAJLANDSKI DEČACI I DALJE ZAROBLJENI U PEĆINI: Sada se javio čovek koji se tu ranije IZGUBIO i mnogima SRUŠIO NADE!

U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica uključili i britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka

Objavljeno:

Tajlandski i međunarodni timovi pokušavaju da pronađu 12 nestalih dečaka u starosti od 11 i 15 godina, i njihovog 25-godišnjeg trenera, koji su nestali u subotu nakon treninga u čuvenoj pećini.

Njihovi bicikli, rančevi i patike pronađeni su ostavljeni ispred pećine . U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica uključili i britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka.

Dok zemlja drži dah i nada se najboljem, na društvenim mrežama osvanule su dirljive poruke podrške, koje poručuju dečacima sa se vrate kući.

A onda se oglasio i Intu Ičaroen, koji se pre 16 godina izgubio u istoj pećini na severu Tajlanda. Njegovo iskustvo mnoge je preplašilo.

Inčaroen i njegova četiri prijatelja 2002. godine istraživali su pećinu Tam Luang, koju su roditelji generacijama zabranjivali svojoj deci strahujući da bi se mogli izgubiti u brojnim lavirintima.

- Bio sam toliko izgubljen, nismo mogli da nađemo izlaz - ispričao je Intu.

Prema njegovim rečima, kako se prisetio pećina je prepuna brojnih hodnika koji izgledaju poput lavirinta, brojnih bočnih kanala, a postojala je i mogućnost da propadne kroz šuplje tlo.

Inčaroen je poručio da su se on i njegovi prijatelji izgubili i da ih je uhvatila panika da nikada neće pronaći izlaz. U jednom trenutku čuli su glas jedne žene kako iz susedne prostorije pećine doziva upomoć i, prateći njene glasove, pronašli su se i zajedničkim snagama otkrili izlaz.

- To je bilo čudo - ispričao je.

Ta pećina često bude poplavljena tokom kišne sezone, što otežava potragu za dečacima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100posto.hr/ BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.