PAKAO ZA SRPSKE TURISTE U GRČKOJ! Bujica nosi automobile, na Sitoniji EVAKUACIJA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

Stravično

PAKAO ZA SRPSKE TURISTE U GRČKOJ! Bujica nosi automobile, na Sitoniji EVAKUACIJA! (VIDEO)

Posle obilnih padavina, više delova Grčke pogodile su poplave. U većini mesta je zbog vremenskih nepogoda na snazi crveni meteoalarm

Objavljeno:

Grčku prestonicu je pogodilo nezapamćeno nevreme, kiša ne prestaje da lije, a bujica nosi sve pred sobom. Atinjani su šokirani prizorom ulica kroz koje bukvalno teku reke!

Na Halkidikiju najviše je problema na Sitoniji, gde su poplavljene kuće i drugi objekti, saopštila je vatrogasna služba.

U Nikitiju na Sitoniji poplavljeni su putevi što je napravilo probleme u saobraćaju, a voda je odnela i jedno vozilo, javila je grčka agencija ANA.

Reka u Agios Nikolaosu se izliza iz korita.

Usled poplave na Sitoniji evakuisani su gosti hotela Aša Maris kod mesta Pirgadikia. Gosti su evakuisani u hotel Alexandros i svi su dobro. Automobili su pretrpeli materijalnu štetu.

U delu Sitonije kod Neos Marmarasa nije bilo posledica i osim jučerašnje jače kiše, sve ostalo funkcioniše uobičajeno.

Mesto Ormos Panagias je usled obilne kiše pretrpelo materijalnu štetu i nekoliko prodavnica je poplavljeno. Gosti jednog od hotela su sinoć evakuisani u drugi smeštaj i svi su dobro. Loše vreme pogodilo je i selo Kanalija u Tesaliji, gde je 30 kuća poplavljeno, prenosi "Katimerini", a više lokalnih puteva je pod vodom. U Kerasiju evakuisano je sedam kuća.

Nevreme nije zaobišlo ni Hakidiki:

Veliki broj kuća je u poplavama oštećen, automobili su završili po vodom, pa je materijalna šteta velika.

Poplave su pogodile i Larisu, a zamenik gradonačelnika Vasilis Lecios je za grčku agenciju rekao da su priobalni putevi znatno oštećeni.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije sa grčkog ostrva Evije, a neke od njih objavili su srpski turisti koji navode da je pod vodom veći deo plaže na kojoj su boravili.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.