SKUVALI SU MOJU BEBU ŽIVU U METALNOJ KUTIJI: Svedočanstvo majke koja je bila žrtva ISLAMSKIH EKSTREMISTA!
Foto: AP/Claire Thomas

jezivo

SKUVALI SU MOJU BEBU ŽIVU U METALNOJ KUTIJI: Svedočanstvo majke koja je bila žrtva ISLAMSKIH EKSTREMISTA!

"Deca Islamske države", kako zovu preživele potomke seksualnih robinja terorista, danas se mogu naći širom Bliskog istoka i Evrope

Objavljeno:

Islamska država (ISIS) poznata je po brojnim monstruoznim zločinima, a među njima je i maltretiranje žena koje borcima ozloglašene terorističke organizacije služe kao seksualne robinje.

Iako ih u većini slučajeva prisiljavaju da koriste kontracepciju, mnoge od njih ipak ostaju u drugom stanju i na svet donose decu svojih silovatelja. Više od 1.000 žena koje su bile u zarobljeništvu Islamske države danas žive u Nemačkoj, gde im je pružena odgovarajuća terapija kako bi prebolele jezive traume koje su preživele. Jedna od njih otkrila je novinarima da su njenu bebu teroristi stavili u metalnu kutiju i doslovno je ostavili da se skuva na suncu. "Deca Islamske države", kako zovu preživele potomke seksualnih robinja terorista, danas se mogu naći širom Bliskog istoka i Evrope i ima ih na stotine. Upotreba silovanja kao oružja je koncept star koliko i rat, ali Islamska država posebno je okrutna u tome. Kako bi žene mogli mogli dalje da prodaju kao roblje, teroristi ih prisiljavaju na kontracepciju. Ali, što se događa kada neke od njih zatrudne? Devojka koja se njemačkom Spiegelu predstavila imenom Haula, mesecima je bila u zarobljeništvu Islamske države.

Kao i većina robinja, ona je pripadnica Jezida, a u zatvoreništvu je rodila devojčicu. Njen mučitelj, nažalost, je hteo sina. 3. avgusta 2014. godine Islamska država je napala Haulino selo i u roku od mesec dana 5.000 ljudi je nestalo. Haulu su utrpali u autobus koji ju je prevezao u zatvor gde su držane stotine drugih žena i devojčica. Zatvor je služio kao svojevrsna "pijaca ljudi" i vrlo brzo Haulu je kupio 45-godišnji egzekutor Islamske države, koji se zove Abu Omar.

Kupio ju je za 1,5 miliona iračkih dinara, odnosno za 1.500 eura. Od tog trenutka, postala je njegovo vlasništvo i život je provodila zaključana u kući u Mosulu. Omar ju je brutalno silovao i maltretirao, a nakon nekoliko meseci kada je zatrudnela, prebacio ju je u svoju kuću, kod svoje supruge. Naređeno joj je da prestane da pere, kuvati i poslužuje, zbog čega je bila izložena maltretiranju Omarove supruge koja je bila jako ljubomorna. Haula je čak pokušala da se obesi.

Islamska država objavila je 2014. godine pamflet pod nazivom "Pitanja i odgovori o zarobljenicima i robovima", u kojem se navodi da je seks sa robinjama dozvoljen i gde se opisuje da trudnoća utiče na tržišnu vrednost žene.

- Ukoliko je robinja zatrudnela ona ne može biti prodata jer je majka deteta - navodi se u pamfletu. Drugim rečima, s trudnoćom ona u potpunosti gubi vrednost i dobija status između robinje i slobodne žene.

Kada je Haula shvatila da je zatrudnela, pokušavala je na više načina da izazove pobačaj, ali joj nikako nije uspevalo. Imala je sreće, jer ju je oslobodila Abu Omarova supruga, koja je postajala sve ljubomornija na nju, pa joj je na kraju sama sredila auto koji ju je vratio njenoj majci. (Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.