Za 7 meseci je potrošio 72 minuta na PAUZU ZA RUČAK: FIRMA zgrožena uputila javno IZVINJENJE (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ News 24

kako je ovo moguće

Za 7 meseci je potrošio 72 minuta na PAUZU ZA RUČAK: FIRMA zgrožena uputila javno IZVINJENJE (VIDEO)

Čovek je uhvaćen tako što ga je video jedan od radnika kroz prozor i odmah ga prijavio

Objavljeno: 21:51h

Jedna kompanija za vodu iz Japana uputila je javno izvinjenje svim svojim potrošačima zbog toga što je njihov radnik uhvaćen da ide na pauzu za ručak. Naime, jedan 64-godišnji radnik vodovoda iz grada Kobe na periferiji Osake u Japanu, za sedam meseci, koliko je zaposlen u ovoj firmi, uzeo je ukupno 72 minuta za pauzu za ručak.

Njegovi nadređeni tvrde da je izgubio dosta vremena u potrazi za hranom, što nije bilo dobro po kompaniju. Njihova računica je da je u odlazak do obližnje prodavnice, za koju treba “izgubiti” samo tri minuta, išao 26 puta između seprembra 2017. i marta 2018. godine.

Čovek je uhvaćen tako što ga je video jedan od radnika kroz prozor i odmah ga prijavio. Čelnici ove kompanije odmah su se javno izvinili zbog “skandala” svim svojim korisnicima.

– Zaista nam je žao što je do ovog skandala došlo i želimo da vam se najiskrenije izvinimo – rekao je jedan od čelnika ove kompanije za lokalnu televiziju i dodao da je radniku smanjena plata zbog “zločina koji je počinio”.

Nakon javnog izvinjenja, korisnici društvenih mreža stali su u odbranu čoveka koji je samo želio da “kupi ručak”, a sam potez i kaznu nazvali su “apsurdnim”, piše Daily Mail.

Nakon ovog slučaja, pokrenuta je debata o japanskoj radnoj kulturi, gde su česti primeri da zaposleni retko kad uzimaju slobodne dane i rade znatno mnogo više od predviđenog.

Bonus video: POSTAVILI SMO BEOGRAĐANIMA PITANJA SA TESTA IZ SRPSKOG JEZIKA ZA MALU MATURU

(Espreso.co.rs/Fokus.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.