JAPANCI RAZOTKRILI: Tramp spremio Kimu 74 zahteva!
Foto: Fonet

VEOMA DUGA LISTA

JAPANCI RAZOTKRILI: Tramp spremio Kimu 74 zahteva!

- Ukoliko zahtev za punom denuklearizacijom ne bude ispunjen u ovom obliku, sankcije protiv Severne Koreje neće biti ukinute - poručio je Kono

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Japana Taro Kono izjavio je da su SAD sačinile listu od 74 zahteva koje bi Severna Koreja trebalo da ispuni kako bi ostvarila potpuno eliminaciju sopstvenog nuklearnog arsenala, drugog oružja za masovno uništenje i relevantne infrastrukture.

- Vrhovni vođa Severne Koreje pristao je na punu denuklearizaciju. Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je tokom posete Pjongjangu da, prema navodima SAD, to uključuje eliminaciju - na transparentan i nepovratan način - nuklearnih zaliha i drugih tipova oružja za masovno uništenje, uključujući hemijsko i biološko oružje, kao i raketa i sve relevantne infrastrukture - kazao je Kono u intervjuu japanskoj državnoj televiziji NHK.

.

On je naveo da je "u vezi s tim, Severnoj Koreji predata lista sa 74 zahteva".

- Ukoliko zahtev za punom denuklearizacijom ne bude ispunjen u ovom obliku, sankcije protiv Severne Koreje neće biti ukinute. Ja mislim da oni (Severna Koreja) to shvataju - poručio je Kono.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.