MLADA KOMIČARKA JE SILOVANA I UBIJENA DOK SE VRAĆALA KUĆI SAMA! Jeziva tragedija digla je Australiju na noge!
Foto: Facebook printscreen

nasilje nad ženama

MLADA KOMIČARKA JE SILOVANA I UBIJENA DOK SE VRAĆALA KUĆI SAMA! Jeziva tragedija digla je Australiju na noge!

Kada muškarac strada ceo grad stane, a kada neku ženu brutalno ubiju i siluju, govori nam se da smo "same odgovorne za svoju bezbednost"

Objavljeno:

Mlada australijska komičarka je ubijena i silovana dok se vraćala kući iz bara, a ovaj zločin je digao čitavu zemlju na noge.

Juridajs Dikson (22) pronađena je mrtva na fudbalskom terenu u Melburnu, jutro nakon štoje imala nastup u baru. Zbog ubistva je uhapšen mladić Džejms Tod (19), koji se sam predao policiji.

Dikson je izašla iz bara u kom je nastupala, a policija veruje da je napadnuta oko 22:30 časova. Poslednju poruku poslala je drugarici, a glasila je:

- Skoro da sam stigla kući bezbedno, a ti?

Australija je u šoku, jer ih je ova nesreća podsetila na slično ubistvo mlade Irkinje Džil Miger 2012. godine, zbog kojeg je 30.000 ljudi izašlo na ulice.

Dikson nije bila preterano poznata, ali je njena komičarska karijera bila u usponu.

- Bavila se temama kao što su problemi žena i društvena pravda, iz toga je crpela svoj materijal za komediju - rekao je njen kolega Niki Beri.

Ubistvo je takođe pokrenulo debatu o nasilju nad ženama, ali i fenomenu da se često žene optužuju da su "same krive" za ono što im se desilo.

- Kada muškarac strada ceo grad stane, a kada neku ženu brutalno ubiju i siluju, govori nam se da "imamo odgovornost za svoju bezbednost"- napisala je jedna korisnica Tvitera.

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.