S njenom podrškom Tramp možda i postane predsednik Amerike! (FOTO) (GIF)

ikona konzervativaca

S njenom podrškom Tramp možda i postane predsednik Amerike! (FOTO) (GIF)

Najkontroverzniji republikanski kandidat dobio je podršku od stranačke koleginice koju njegove pristalice obožavaju, a oponenti ne mogu da smisle
Objavljeno:

Bivša republikanska kandidatkinja za potpredsednicu SAD-a Sara Palin podržala je milijardera Donalda Trampa u trci za republikansku kandidaturu za predsednika SAD-a, objavio je u utorak Njujork Tajms. Koji američki predsednik bi bio bolji za vas i Srbiju: Donald Tramp ili Hilari Klinton? (ANKETA) - Ponosna sam što mogu da podržim Trampovu kandidaturu za predsednika SAD-a - poručila je Pejlin u izjavi koju je objavio Trampov tim. Pejlin se na izborima 2008. godine takmičila za mesto potpredsednice SAD kao zamenica republikanskog kandidata Džona MeKejna, ali nije uspela jer je na tim izborima pobedio demokratski kandidat Barak Obama. Uprkos porazu, postala je jedna od ikona američkih konzervativaca, koju posebno podržava ultrakonzervativni Tea Party pokret.

- Vrlo sam počašćen što sam dobio Sarinu podršku. Ona mi je prijateljica i osoba visokih kvaliteta prema kojoj osećam veliko poštovanje. Ponosan sam što imam njenu podršku - istakao je Tramp u službenoj izjavi za javnost.
Podrška Sare Pejlin mogla bi da pomogne kontroverznom milijarderu uoči početka stranačkih predizbora u Ajovi, gde se očekuje velika bitka između Trampa i teksaškog senatora Teda Kruza.
Zanimljivo je da je Palin pre četiri godine podržavala Kruza u trci za senatorsko mesto, na čemu joj se on zahvalio i nakon vesti da sada podržava Trampa. - Volim Saru Pejlin. Bez njene podrške, ne bih bio u Senatu. Bez obzira čime se bavi u 2016. uvek ću biti njen fan - objavio je Kruz na svom Tviteru. (Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.