SUDAR DVA ALFA MUŽJAKA: Ekspertkinja za GOVOR TELA otkrila skrivene poruke sa istorijskog sastanka!
Foto: Reuter

tramp i kim

SUDAR DVA ALFA MUŽJAKA: Ekspertkinja za GOVOR TELA otkrila skrivene poruke sa istorijskog sastanka!

Ko je bio dominantniji?

Objavljeno: 12:04h

Svi bruje o istorijskom sastanku lidera SAD i Severne Koreje, a sada je stigla i analiza njihovog govora tela.

Od prvog zajedničkog trenutka i američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-un su nastojali odati utisak da jedan dominira nad drugim, rekla je ekspertkinja za govor tela Karen Long za Rojters.

Dodaje kako je pokušaj preuzimanja kontrole nad sastankom posebno bio vidljiv tokom prvih 60 sekundi njihovog susreta.

- Njihovo rukovanje je bilo rukovanje ravnopravnih ljudi. Obojica žele pokazati dominaciju zbog toga je i rukovanje čvrsto i odlučno, obojica su alfa mužjaci, a čini se da je Trump bio prilično svestan te činjenice pa je osetio potrebu da pokaže da je on vođa - ističe Long i pojašnjava da je upravo američki predsednik najviše pričao pred kamerama, a Kim je slušao a onda se triput okrenuo prema njemu dok su hodali prema prostoriji u kojoj su se sastali u četiri oka.

Kim se nije dao sasvim poremetiti pa je nekoliko puta potapšao Trampa ne bi li i on pokušao pokazati da kontroliše situaciju.

U sledećem trenutku je izgledalo da je Tramp ponovno preuzeo inicijativu jer je on Kima uveo u spomenutu prostoriju, stavljajući mu ruku na leđa.

Ekspertkinja za govor tela ističe da su dvojica čelnika jedva prikrivali nervozu zbog velikog susreta u koji su uperene sve oči.

- Tramp se kiselkasto smešio i stalno nešto radio s rukama, dok se Kim nagnuo i gledao u pod - rekla je.

Dva lidera su se rukovala i oprezno nasmešila kada su se u utorak po prvi put susreli na samitu u Singapuru.

- Drago mi je što vas vidim, gospodine predsedniče - rekao je Kim široko se nasmešivši kada mu je američki predsednik pokazao uzdignut palac. Tramp je rekao kako je siguran da će njihov odnos biti "sjajan".

- Zaista se izvrsno osećam. Ovo će biti sjajan susret i mislim golem uspeh. Mislim da će biti pravi uspeh i da će naš odnos biti sjajan, u to ne sumnjam - rekao je Tramp.

- Mislim da nas celi svet gleda. Mnogo je ljudi mislilo da je ovo naučna fantastika - kazao je Kim američkom predsedniku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.