STRAVIČNI DETALJI POTONUĆA KOD TUNISA: Kapetan je otišao čim je voda počela da ulazi, bilo nas je duplo više nego što bi smelo! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen / Al Jazeera English

48 ljudi poginulo!

STRAVIČNI DETALJI POTONUĆA KOD TUNISA: Kapetan je otišao čim je voda počela da ulazi, bilo nas je duplo više nego što bi smelo! (VIDEO)

"Mogli smo da dotaknemo vodu rukama, stalno je ulazila u brod "

Objavljeno:

Najmanje 48 migranata je poginulo kada se brod koji ih je prevozio prevrnuo kod istočne obale Tunisa, saopštila je vlada Tunisa.

67 migranta je spašeno. Tunis je postao važna odredica na ruti migranata koji pokušavaju da se domognu Evrope.

Do tada su prolazili kroz Libiju, gde su uvedene oštrije mere protiv trgovaca ljudima, koji su zarobljavali, mučili i ubijali migrante.

Brod koji se prevrnuo imao je 180 putnika. Nesreća se dogodila u blizini ostrva Kerkene.

Jedan preživeli za "Rojters" je ispričao da je kapetan broda napustio plovilo čim je počelo da tone. Još jedan preživeli, Vael Ferjani, rekao je da je kapacitet broda bio 90 osoba.

- Mogli smo da dotaknemo vodu rukama, stalno je ulazila u brod - ispričao je Ferjani.

Za to vreme, Italija, prva stanica migranata, objavila je da će drastično pooštriti mere za primanje izbeglica. Mateo Salvini, novi ministar unutrašnjih poslova Italije, izjavio je da "Sicilija mora da prestane da bude izbeglički kamp Evrope".

Slična nesreća nedavno se dogodila i u blizini obala Turske, kada je poginulo 9 Sirijaca, od čega je bilo šestoro dece. Najstarije je imalo 14, a najmlađe 3 godine.

(Espreso.co.rs/BBC.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.